newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שוב השמאל אוכל את מנהיגיו

אבי גבאי עוד לא הספיק להתרווח על כיסאו החדש וכבר השמאל תוקף: הוא לא מספיק שמאלני, לא מספיק סוציאליסט, הוא מיליונר שפיטר עובדים, ועוד. הצדקנות הזו אולי מרגישה טוב, אבל היא לא תקרב את סיום הכיבוש או את קץ שלטון הימין

מאת:

כותב אורח – אור לילו

מתי בפעם האחרונה שמעתם איש ליכוד מותח ביקורת ארסית על ראש הממשלה? מתי שמעתם מישהי מהציונות הדתית מותחת ביקורת על נפתלי בנט? מתי שמעתם חרדי מותח ביקורת על מנהיגיו?

אבי גבאי רק יממה בתפקיד יו"ר מפלגת העבודה וכבר אנשי השמאל האמיתי (לא מוכן לקרוא לו רדיקלי או קיצוני) בקבוצות ובפוסטים עם עשרות ומאות לייקים קורעים אותו לגזרים – הוא מיליונר, לא סוציאליסט אמיתי, פיטר מאות עובדים כשהיה מנכ"ל בזק, לא יהיה מוכן לשבת עם הרשימה המשותפת בממשלה, פטריוט מידי, לא משחק על הזהות המזרחית מספיק, גר בצפון תל אביב, ועוד ועוד.

איש מהשמאל האמיתי לא פירגן לגבאי כאשר היה השר היחידי שהתנגד למתווה (שוד) הגז, אף אחד לא פירגן לו כשחזר מחופשה משפחתית בחו"ל במיוחד לישיבת ממשלה כדי להצביע נגד המתווה (כי שטייניץ ניסה לעשות מחטף), אף אחד לא התרגש כשהוא התפטר מתפקיד שר ואמר שהוא לא יכול עם ההתנהלות הביזיונית של הממשלה הזאת.
אף אחד מהמחנה לא התרגש כשהוא עלה בפריים טיים וצעק למיקרופון – "אני איש שמאל!". מתי שמעתם את זה בפעם האחרונה מפוליטיקאי בכיר? אפילו יושב הראש האחרון של מפלגת העבודה לא העז לדבר ככה, זה שלנצח תיזכר לו האמירה הנוראית "עלינו להפסיק לתת תחושה שאנחנו תמיד אוהבים ערבים".

ישנן כמה סיבות למצב העגום של השמאל בארץ, ולא רק של מפלגת העבודה. העיקריות שבהן היא שמדובר בתנועה שאנשיה מתכנסים במחנות, זורקים רעל ורפש אחד על השני, בייחוד על מנהיגיהם, ומעדיפים להיות צודקים בפינה נידחת באופוזיציה במקום להתלכלך עם שאר העם.

> במפלגת העבודה בחרו בהון במקום בעובדים

מי מכל מבקריו פרגן לו כשהיה השר היחיד שיצא נגד מתווה הגז? אבי גבאי (מרים אלסטר/פלאש90)

האמור לעיל לא אומר לרכך עמדות אידאולוגיות, להיפך. דווקא במחנה גדול צריך שהעמדות יהיו כמה שיותר חדות וברורות ולא מתפשרות. השמאל הישראלי ניסה את ההפך וראינו מה קרה. כשם שנער מרדן צריך להפוך למבוגר אידיאליסט, כך הגיע הזמן לצאת מחשיכת האופוזיציה הצדקנית והמצומקת, לבנות מחנה רחב ככל האפשר שמדבר לכמה שיותר קהלים, לחדד עמדות מדיניות, להפסיק להילחם אחד בשנייה, לתמוך במנהיגים ולתת להם גב למהלכים שלפעמים אנחנו לא מסכימים להם, מתוך הבנה שזה עדיף על עוד שנייה של שלטון ימין.

הצדקנות אולי נעימה ומרגישה נכון, אבל היא לא עוזרת לסיים את הכיבוש, לא עוזרת לנכים, למחוסרי הדיור, לזכויות הקהילה הלהט"בית, לפערים המעמיקים ולמרקם החברתי המתפורר.

מנהיג השמאל לא ייפול מהשמיים. הוא ייבנה את עצמו מתוכנו ובתמיכתנו.

אור לילו – משתדל להיות אקטיביסט, ולהיזהר לא לטעות בדרך. עובד בחברת היי טק וגר בתל אביב.

> די למניפולציות של השמאל, גבאי ינצח את נתניהו רק באידאולוגיה

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.

לתמיכה בשיחה מקומית
להפוך את מחנה הפליטים לעוד שכונה בג'נין. טנקים ישראלים בג'נין, פברואר 2025 (צילום: נאסר שתאיה / פלאש90)

להפוך את מחנה הפליטים לעוד שכונה בג'נין. טנקים ישראלים בג'נין, פברואר 2025 (צילום: נאסר שתאיה / פלאש90)

"מודל ג'נין". ככה ישראל רוצה לעצב מחדש את הגדה המערבית

לאחר שניתקה בין הערים הפלסטיניות, עכשיו ישראל ניגשת לשלב הבא: "עיצוב מחדש" של הערים הפלסטיניות ומחנות הפליטים ושל המבנה השלטוני בהן. ג'נין, כותב חוקר פלסטיני, היא מקרה המבחן

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf