הפגנה בתל אביב: "די למלחמה של ביבי"

יותר ממאה מפגינים קראו לעצור את המלחמה ולהסיר את המצור על עזה. ח"כ עאידה תומא תקפה גם את גנץ: היתה לך הזדמנות להראות שאתה מוביל פוליטיקה אחרת"

מאת:

יותר ממאה מפגינים מחו הערב (שלישי) במרכז תל אביב נגד פעולות הצבא בעזה וההפצצה שהביאה להריגתו של בכיר בג'יהאד האיסלאמי ואשתו תחת הכותרת "הפגנת חירום: עיצרו את המלחמה!". המפגינים קראו "די למלחמה של ביבי", ו"המצור הוא טרור".

donate
"אני אומרת לבני עמנו בעזה: יש בישראל אנשים הגונים שרוצים שלום". ח"כ עאידה תומא סלימאן בהפגנה בתל אביב

"אני אומרת לבני עמנו בעזה: יש בישראל אנשים הגונים שרוצים שלום". ח"כ עאידה תומא סלימאן בהפגנה בתל אביב

"מפה, מתל אביב, אני משמיעה קול צעקה, ואומרת לעם שלנו בעזה: יש בישראל אנשים הגונים שרוצים שלום לא רוצים לחיות במלחמות, תחזיקו מעמד. בסופו של דבר כל כיבוש ייגמר״, אמרה ח"כ עאידה תומא סלימאן מהרשימה המשותפת במהלך ההפגנה. ח"כ תומא תקפה באופן ישיר את גנץ ושאלה אותו: "במה תמכת, ברצח מתוכנן? בתחילתה של מלחמה עקובה מדם? היתה לך הזדמנות להראות שאתה מוביל מדיניות אלטרנטיבית, פוליטיקה אחרת, לא לעמוד דום מייד".

"אנחנו עומדים כאן כדי להתריע נגד ממשלה מטורפת, שבראשה עומד אדם שלא מעניין אותו כלום חוץ מהוא עצמו", אמר ח"כ עופר כסיף מהרשימה המשותפת. "האיש הזה ישרוף עלינו את הבית, אם רק יאמין שהוא לא ייכנס לכלא. אם לא יהיה חופש ושחרור בעזה, גם בדרום ישראל לא יהיה שקט". ח״כ כסיף התייחס לפעילי ימין שהגיעו להפגנה וגינה את "ההסתה והאלימות המופנות כנגד האנשים שעומדים פה וכל רצונם שכולנו יהודים וערבים נחיה בשלום ושלווה".

את ההפגנה ארגנו חד"ש, לוחמים לשלום, Free Jerusalem, מאבק סוציאליסטי ו-All That's Left. בהזמנה להפגנה נכתב: "נתניהו גורר אותנו למלחמה מסוכנת שתמיט אסון על שני העמים רק כדי לשמור על כסאו. מלחמה תביא רק עוד הרג, סבל וכאב בשני הצדדים. אנחנו דורשים את הפתרון היחידי למצב: הסרת המצור מעל עזה, סיום הכיבוש, וחתירה לשלום ישראלי-פלסטיני צודק".

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם. 

לתמיכה בשיחה מקומית
תלמידים חוגגים את סיום שנת הלימודים מחוץ לבית ספר בתל אביב, 20 ביוני 2024 (צילום: אבשלום ששוני / פלאש)

תלמידים חוגגים את סיום שנת הלימודים מחוץ לבית ספר בתל אביב, 20 ביוני 2024 (צילום: אבשלום ששוני / פלאש)

מערכת החינוך אינה בקריסה, יש מי שמעוניינים לפרק אותה

ההישגים משתפרים, שיעורי ההשכלה עולים, ויותר צעירים מהפריפריה החברתית מגיעים לאקדמיה. דווקא ההצלחה הזאת עשויה להסביר את המתקפה הגוברת על החינוך הציבורי ואת השאיפה לפרקו

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf