עושה הכל, כולם באו ממנה ואי אפשר לראות אותה. האישה החרדית כאלוהים
היא המפרנסת, יולדת את כולם ויוצרת את כל המציאות הנראית בתמונת המשפחה החרדית של "המשרד לשוויון חברתי". כמו אלוהים, האישה החרדית יוצרת הכל אך לא יכולה להיראות בעצמה
התמונה הבאה, אותה פרסם "המשרד לשוויון חברתי", מקפלת בתוכה כל כך הרבה רבדים של אי-גיון ופרדוקס, אבסורד ותמיהה שכמעט חבל לפרק אותה במילים לחלקיה. אפילו שם הזרוע הממשלתית – המשרד לשוויון חברתי, הופך לאמירה חנוך-לוינית כשהוא מוצמד לתמונה כזו.
ישנו יסוד אחד, עם זאת, שקפץ לעיניי אחרי כמה פעמים שנתקלתי בתמונה הזו. והיסוד הזו הוא ההקבלה הכמעט מושלמת בין דמות אלוהים לדמות האישה, בעולם הסמלים החרדי.
> "אין דבר כזה שינוי שם על רקע פמיניסטי"

איפה אמא? משפחה חרדית במאגר התמונות של המשרד לשוויון חברתי (צילום: לפ"מ)
כמו אלוהים, האישה בראה את כלל הנוכחים בתמונה. כולם באו מבטנה. כמו האישה הבלתי נראית, האמונה הדתית קוראת לאלוהים "זן ומפרנס לכל". מי שהכינה את האוכל שעל השולחן והם עומדים לאכול, מי שסידרה אותו ודואגת שכל אחד מהנוכחים ימצא משהו לאכול, היא האישה. כמו מופת נעלם של השגחה פרטית.
זהו העולם החרדי. אנחנו יודעים שבמקרים רבים האישה החרדית יוצאת לעבוד, והגבר לא. אם כך, באופן לא בלתי מופרך, מי שהרוויחה את הכסף שקנה את החליפות האלה, את הכובעים והכיפות, המפה והפריטים השונים, ואולי אפילו את הקירות עצמם, היא האישה העובדת בעמל רב (כנראה בבית ספר או בגן, בחברת תוכנה או במשרד שבו משלמים לה מעט שבמעט, מתוך היכרות עם האפשרויות המצומצמות והנסיבות הדוחקות של חייה).
כמו שאסור להביט בפני אלוהים, כך אסור להסתכל באישה, ובוודאי שאי אפשר לצלם אותה.
כותב שורות אלה הינו אתאיסט גמור, ובכל זאת הוא לא יכול שלא לומר לעצמו למראה תמונות כאלה: חברה בלי נשים היא חברה בלי אלוהים.
בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, "שיחה מקומית" גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים.
התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות "שיחה מקומית", על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.
כאן אפשר להצטרף
לתמיכה – לחצו כאן