בתמונות: נשות אל-עראקיב מנסות לעצור את הדחפורים שחזרו לכפר
הכפר אל-עראקיב נהרס כבר מאה פעמים. בתחילת השבוע חזרו דחפורי קק"ל לכפר כדי להמשיך בעבודות הייעור. במסגרת הנסיון למנוע את העבודות התיישבו נשות הכפר מול הדחפורים וקראו "מדינה גזענית, איפה השוויון?". שני מפגינים נעצרו
כתב וצילם: אורן זיו
שני מפגינים נעצרו במהלך היום השלישי של המחאה נגד עבודות קק"ל באדמות הכפר הבדואי אל-עראקיב שבנגב. הכפר, שאינו מוכר על ידי הרשויות בישראל, נהרס מאז שנת 2010 מאה פעמים בדיוק. אך מי שקיווה שאחרי מאה פעמים יניחו לתושבי הכפר – שהצטמצם ממאות תושבים לכמה עשרות במהלך שנות המאבק – טעה.
בבוקר יום ראשון, 17 ביולי, חידשה הקרן הקיימת את עבודות הייעור בצמוד לבית הקברות של הכפר – בו גרים כיום בפועל התושבים שנשארו במקום. בית הקברות הוא המקום היחיד שבו יכולים התושבים להקים את הסוכות והאוהלים שלהם, אולם גם את אלו הורסת המדינה מידי שבועיים-שלושה בממוצע. והתושבים חוזרים ובונים.
> במדינת היהודים כבר אין מקום לחנין זועבי ולמחמוד דרוויש

אחד משני העצורים במהלך המחאה נגד עבודות הייעור של קק"ל על אדמות הכפר אל-עראקיב. 20 היולי 2016 (אורן זיו/אקטיבסטילס)
עבודות הייעור באל-עראקיב החלו כבר בשנת 2010, חודשים לפני ההריסה הראשונה של כל הכפר. קק"ל ספגה אז ספגה ביקורת בינלאומית נרחבת על מעורבותה בנישול התושבים הבדואים מאדמתם. אך המחאה לא מנעה מהארגון לחדש את מעורבותו בהשתלטות על הקרקעות של אל-עראקיב וגירוש התושבים.
מאז תחילת השבוע עובדים דחפורי קק"ל בשטח ומקימים שוחות שבהן ישתלו עצים, שנועדו למנוע מהתושבים להשתמש בקרקע. ביום שני, נעצרו שני נערים תושבי הכפר שהפגינו מול הדחפורים. אתמול נעצר באלימות צעיר נוסף, ושתי ילדות פונו לבית חולים לאחר שהתעלפו.
> זכאיות לדיור ציבורי הקימו מאהל מחאה מול אחוזת גלנט
גם היום (רביעי) יצאו תושבי הכפר מלווים בתומכים מרהט, פעילים של פורום דו קיום בנגב ואקטיביסטים אחרים לכיוון העבודות, כמה מאות מטרים בלבד מבית הקברות. משעה שמונה עד ארבע אחר הצהריים, הפגינו התושבים מול הדחפורים, עליהם הגנו 6 ניידות משטרה.
אחרי הפסקת הצהריים, צעדו כעשרים נשים וילדים וניסו לחסום בגופם את הדחפורים, השוטרים במקום מנעו מהם להתקדם, איימו במעצרים ולבסוף נעצרו שני גברים, אחד מהם גבר בן 84 שהגיע מרהט להזדהות עם קרובי משפחתו. הנשים התיישבו על הקרקע וקראו ״ צאו החוצה זאת האדמה שלנו״ ״מדינה גזענית״ ״איפה השוויון?״
המחאה היום נמשכה סך הכל במשך שמונה שעות, ברצף, תושבי הכפר יושבים תחת השמש מול אתר העבודות, ומסרבים לעזוב עד שאחרון הדחפורים יעזוב את האזור.
באחד מרגעי השיא של היום, דהרו שני צעירים רכובים על סוסים מכיוון לא צפוי לתוך האזור בו עבדו הדחפורים, ואלו נאלצו לעצור לשעה קלה. ניידת משטרה שהגיעה בנסיעה מהירה מקרבת מקום, ניסתה להשיג את הרוכבים, אך אלה נעלמו ברכיבה מהירה לעבר הגבעות.
> בית המשפט יכריע: האם ניתן לגרש ערבים מאדמתם ללא הליך שיפוטי
בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.
לתמיכה בשיחה מקומית