newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מצב ביניים: נצחון משמעותי לחמאס

מאת:
השאירו תגובה
א א א

את אחד מהטקסטים החשובים ביותר שנכתבו עד כה על מבצע "צוק איתן" יותר מדי אנשים לא יקראו. עמירה הס כותבת היום ב"הארץ" באופן חד וברור עד כמה המבצע מעצים את חמאס בעיניי הציבור הפלסטיני, הן ברצועה והן בגדה, כולל בקרב חילונים שמתנגדים לו שנים ארוכות, ומרסק את הרשות ואת אבו-מאזן.

הס מראיינת גם את מי שלאורך השנים התנגדו נחרצות לשימוש בהתקפות פלסטיניות על אזרחים ישראלים. הם אומרים לה שהמלחמה עכשיו בכלל לא נתפסת כמלחמה על יעד כלשהו, אלא כמתקפה ישראלית על כבוד האדם הפלסטיני, על עצם הזכות להתנגד לכיבוש.

הדוברים הישראלים יכולים להגיד כמה שהם רוצים שההרג בעזה הוא אשמת חמאס, ושחמאס יורה על אזרחים, אבל מה שהפלסטינים ברובם הגדול רואים זו מציאות שבה אף ישראלי לא נהרג, ויותר מ-170 פלסטינים, בהם משפחות שלמות ועשרות ילדים, נהרגו בהפצצות מסיביות מהאוויר.

במצב כזה, כותבת הס, הרשות ואבו-מאזן נראים לא רלוונטיים לגמרי, כשכל נסיונות המשא ומתן שלהם כשלו לאורך השנים, ואפילו את הפעימה הרביעית של שחרור האסירים שהובטחה להם במסגרת התנאים לקיום המשא ומתן לא הצליח אבו-מאזן לקבל.

תכלס, הרי זה ממש הגיוני. הרי גם בישראל כל הסלמה צבאית מחזקת את הימין, מוכיחה לכאורה את כשלון דרך השלום ואת הגישה שרק בכוח ועוד כוח אפשר לפתור דברים. למה שזה יהיה אחרת בעזה?

> המבצע הצליח: אבו מאזן בקרשים, חמאס מתחזק / תומר פרסיקו

ואם כבר עמירה הס – הנה גם הטור החשוב שלה מאתמול, שמפרק כמה מהמיתוסים הנפוצים בישראל לגבי עזה. למשל, לכל אלה שאומרים שישראל יצאה מעזה – הידעתם שכל יילוד פלסטיני צריך להרשם במרשם האוכלוסין שישראל מנהלת?

> אני היא מתרגמת שמות המתים / מיכל רותם

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf