newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

למה אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית מתעקשת לאחד את חגה עם חגיגות הכיבוש?

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כמדי שנה תציין גם השנה אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית את יום הסטודנט ביום ירושלים, כלומר היום בערב.

תכלס, מה יותר טבעי מזה שהאוניברסיטה העברית בירושלים, אחד המוסדות היותר מזוהים איתה ובעלי המוניטין, תשלב את יום חגה עם המועד האחד שנקרא ממש על שם העיר? יום חגה הוא יום חגם. הגיוני.

אז זהו, שלא. למרות ההצלחה המסחררת של מיתוג "יום ירושלים" כיום חגה של העיר, ולמרות הדה-פוליטיזציה וההלבנה שהצליחו לעשות לתאריך הזה, היום הזה הוא יום ההולדת של כיבוש העיר המזרחית. הוא יום ההולדת של הפיכת מה שהיום מהווים קרוב לארבעים אחוז מתושבי העיר, מעל שלוש מאות אלף איש, לתושבים על תנאי חסרי אזרחות בעירם, לאיום דמוגרפי. ברמה הפוליטית היום הזה מסמל את סירובה המוחלט של ישראל להכיר בזיקה ההיסטורית, הלאומית והדתית של הפלסטינים לירושלים המזרחית, ובכל תביעה שלהם עליה. למעשה, מי שאיחד את חגיגות אגודת הסטודנטים בעברית עם חגיגות יום הכיבוש היה יקיר שגב, איש ימין מובהק ולימים מחזיק תיק מזרח ירושלים בעירייה, שהיה אז יו"ר האגודה. החלטה פוליטית מודעת לעילא ולעילא.

במילים אחרות, אלפי הסטודנטים שיחגגו הערב בגן סאקר ביחד עם הדג נחש, שי צוברי, אביב גפן, דודו אהרון ועוד, יחגגו – גם אם ללא ידיעה או כוונה – בדיוק את אותו המאורע שעשרות אלפי אנשי ימין קיצוניים יחגגו בסמטאות הרובע המוסלמי בעיר העתיקה תוך קריאת "מוחמד מת". לא נעים, אבל זאת המשמעות של הבחירה הכביכול לא פוליטית דוקא בתאריך הזה. וזה באוניברסיטה שמקפידה למנוע הפגנות של סטודנטים ערבים כי היא לא רוצה להיות פוליטית חלילה.

הגיע הזמן להפריד את חגיגות הסטודנטים מהיום הבעייתי הזה. יש 364 ימים אחרים בשנה. פתחו יומן ובחרו אחד, והשתדלו שלא יפול על יום כיפור או תשעה באב אם אפשר. זה לא צריך להיות כל כך מסובך.

> הרוקדים נקמה פורענות יקצורו

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf