newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

למבצע "צוק איתן" דרוש שם חדש, ולמירי רגב יש רעיון טוב

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כותב אורח: דן אלמגור

בעודי מקשיב בלונדון על המים ברדיו ובטלוויזיה לדוברים הישראלים הנפוחים והמתחסדים (אחד מיסטר פלמור ממשרד החוץ, שני מייק רגב, שלישית פנינה שבו, רביעי גילרמן ואחרים), המדקלמים שוב ושוב את להגי הכזב הרשמיים הצבועים והכל-כך-לא-משכנעים, הרהרתי: מה יכולה ההסברה הישראלית לעשות כדי לשפר את המצב ולרכוש יתר הבנה למעשינו? לפתע ראיתי את האור: להחליף את שמות המבצעים הצבאיים השונים שלנו. בעברית, ובעיקר בלועזית.

כששמעתי לראשונה לפני כמה שנים שישראל העניקה למבצע בעזה שם שלקוח משיר לחנוכה, חשבתי ספונטאנית שמדובר על "לעת אכין מטבח". אבל בחרו בשם הסביבוני "עופרת יצוקה". גם הפעם, כששמעתי לראשונה את שם המבצע באנגלית, חשבתי שזה תרגום של "פין זקור" העברי. אבל גם עכשיו, בעיצומן של הזוועות, ניתן עדיין לשנות את שם המבצע לשם פחות בומבסטי. משהו רך יותר, משפחתי, חגיגי, הקשור שוב – כמו כל המבצע הזה – בילדים. שם שיעלה חיוך וחום אינטימי.

ונזכרתי: רק לפני כשבועיים ראיתי בטלוויזיה שלנו איך יושבת ראש ועדת הפנים בכנסת, הקריקטורה הוולגארית ששימשה פעם כדוברת צה"ל, מצווה על סדרני הכנסת לסלק מחדר הישיבות ח"כ אחר, ח"כ זחלקה, בנהמה פרועה וצוהלת: "עשו לו כיסא יומלדת – ושילחו אותו לעזה!"

"כיסא יומולדת לעזה". איזה שם נהדר, שיכול להחליף גם כעת את השם הנמלץ והזקור "צוק איתן"! יש לה את זה, למירי! לא במקרה הייתה דוברת צה"ל.

אומרים שלא מחליפים סוסים באמצע העלייה; אבל שם-מבצע הרי ניתן להחליף באמצע המזל"טים. ואין ספק שכל העולם יבין אותנו אז טוב יותר.

כמה ילדים נהרגו עד כה במבצע "כיסא יומולדת לעזה"?

דן אלמגור הוא מחזאי ופזמונאי

> מה הטעם ב"מחנה השלום" אם הוא תמיד תומך במלחמה?

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

היוזמה נדחתה על ידי ישראל וגוועה עד מהרה. חברי יוזמת השלום הערבית בפגישה עם מזכיר המדינה האמריקאי ג'ון קרי בפריז, 12 בינואר 2014 (צילום: משרד החוץ האמריקאי)

שלום מבוסס זכויות: הצעה ערבית חדשה לפתרון הסכסוך

לפני יותר משני עשורים, יוזמת שלום ערבית הציעה לישראל הסכם שלום קיבוצי תמורת סיום הכיבוש והקמת מדינה פלסטינית. ישראל דחתה את היוזמה. כעת מציע שר החוץ הירדני לשעבר יוזמה ערבית מבוססת זכויות, ואת הדרך למימושה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf