newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

יום ירושלים: הגרסה האיראנית

מאת:
השאירו תגובה
א א א

רבבות השתתפו היום באיראן בצעדת "יום אל-קודס". שנה לאחר המהפכה האסלאמית נקבע יום השישי האחרון של חודש רמדאן בלוח השנה האיראני (שלא תמיד חופף במדויק ללוח השנה ההיג'רי) כ"יום אל-קודס", להבעת תמיכה וסולידריות עם העם הפלסטיני. למעשה, איראן משווקת את היום הזה כ"יום אל-קודס" העולמי, ובכל שנה קוראת למוסלמים ברחבי העולם להצטרף. השנה סוכנות הידיעות האיראנית דיווחה על תהלוכה דומה שהתקיימה בתימן.

צעדת אל-קידס התקיימה בו זמנית בלמעלה מ-770 ערים באיראן. בטהראן יצאו צועדים מתשעה מוקדים שונים, והתקבצו לתפילה משותפת שנערכה באוניברסיטת טהראן. הנשיא רוחאני הצטרף לצועדים בקטע שבין כיכר פרדוסי ועד לרחוב המהפכה, מסלול אירוני בהתחשב בעובדה שפרדוסי הוא שכתב את האפוס "שאה נאמה", 'ספר המלכים', יצירת המופת שיותר מכל דבר אחר חוגגת את הפרסיות הפרה-אסלאמית.

> לקראת הסכם גרעין היסטורי בין איראן למעצמות

בראיון שערכה סוכנות הידיעות האיראנית אירנא עם הנשיא רוחאני, הוא אמר: "ביום אל-קודס" מתגייסת האומה האסלאמית כדי להשמיע באוזני העולם את זעקתו של העם הפלסטיני, שהוגלה מארצו ומאדמתו כבר 66 שנים והפך לפליט. ביום הזה אנחנו מזכירים לעולם כי לא נשכח את פלסטין הכבושה ואת העם הפלסטיני. בכל שנה איראנים רבים יותר משתתפים בלהט בצעדה. השנה, לאור האלימות הקשה שראינו באזור, אנשים ביקשו להביע כך את התיעוב שלהם כלפי המשטר הציוני וארגוני הטרור שמסייעים לו לדכא את העם הפלסטיני. ארגוני הטרור הללו מסייעים למשטר הציוני להסיט את תשומת הלב של האומה המוסלמית מהמטרה הגדולה, שחרור פלסטין, אל ההרג הפנימי שהם מחוללים. ולאור המו"מ שמתקיים בימים אלה, הצעדה היא גם הדרך של העם האיראני להזכיר לעולם כי הוא יעמוד על כבודו ועל זכויותיו".

כמו כן, האתר האיראני "תאבנאכ" מדווח כי על אף הסדרי הביטחון המחמירים של "המשטר הציוני", קבוצת איראנים הצליחה לקיים השבוע ארוחת אפטאר במסגד אל-אקצה כחלק מאירועי "יום אל-קודס".

> "הסכם עם המערב לא יבטיח שיפור בתחום זכויות האדם באיראן"

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf