newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הפגנה בתל אביב נגד ענישה קולקטיבית במסגרת מבצע "שובו אחים"

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כ-300 פעילות ופעילי שמאל הפגינו במוצאי שבת בפתח מתחם שרונה מול הקריה בתל אביב במחאה על צעדי ענישה קולקטיבית שמפעיל הצבא נגד האוכלוסייה האזרחית בשטחים תחת האצטלה של חיפוש אחר הנערים החטופים.

המפגינים קראו לשחרור העצירים המנהליים שובתי הרעב וכלל האסירים הפוליטיים, לשחרור החטופים, ולהפסקת מבצע הנקמה באוכלוסייה הפלסטינית שנועד לפגוע בחמאס ובממשלת האחדות הפלסטינית החדשה ולגבות "תג מחיר" מהאוכלוסייה האזרחית בשל החטיפה.

> למה מרצ וחד"ש לא הגיעו להפגנה בתל אביב?

במהלך המבצע בימים האחרונים הרגו חיילים ילד בן 13 בעייריה דורא, הטילו סגר מתמשך על תושבי חברון, עצרו מאות אנשים ובהם עיתונאים וחברי הפרלמנט הפלסטיני, ועוד.

במהלך ההפגנה הגיבו עוברים ושבים רבים למוחים וניהלו איתם דיונים וויכוחים, שקולים ברובם. אך בסוף ההפגנה עקבו מספר אנשים אחרי ארבעה מפגינים, ותקפו אותם באלימות במגרש חניה קרוב. שניים מהמפגינים נפצעו ופונו לקבלת טיפול חירום רפואי.

> לפלסטינים אין ספק מי עומד מאחורי חטיפת הנערים

> קצין בצה"ל: המבצע תוכנן מזמן ואינו קשור לחטיפה

ההפגנה בכניסה למתחם שרונה (קרן מנור / אקטיבסטילס)

ההפגנה בכניסה למתחם שרונה (קרן מנור / אקטיבסטילס)

ההפגנה מול הקריה נגד ענישה קולקטיבית (קרן מנור / אקטיבסטילס)

ההפגנה מול הקריה נגד ענישה קולקטיבית (קרן מנור / אקטיבסטילס)

מתופפי סמבה בהפגנה (קרן מנור / אקטיבסטילס)

מתופפי סמבה בהפגנה (קרן מנור / אקטיבסטילס)

[עדכון: בפוסט זה פורסמה במקור תמונה של אדם שתקף את אחת המפגינות במהלך ההפגנה, ושזוהה על ידי חלק מהמותקפים במגרש החניה כמי שתקף גם אותם. לאחר מכן עלו ספקות לגבי זהות התוקף, והתמונה הוסרה. ככל הנראה אותו אדם לא היה מעורב בתקיפה השנייה והחמורה יותר]

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf