newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הערבית היא אחת מהשפות היהודיות

מאת:
השאירו תגובה
א א א

סבא שלי ניהל את בית הדפוס היחיד בצפון אפריקה שהדפיס באותיות עבריות. בשנים האחרונות אני עובד על רבדים רבים הקשורים לבית הדפוס הזה. אני מפיק דיו מעשן זיתים ושרף של אלת הפיסטוק. אני קורא טקסטים בערבית שנכתבו באותיות עבריות, והיו חלק מהעבודה השוטפת של בית הדפוס, אני מסדר אותיות עופרת בתוך קיר, כעבודות מיצב. חלק מהאותיות הן יחודיות לשפה הערבית הנכתבת בעברית. 'ג' דגושה הנקראת כ'ר' ועוד. תמיד היחס לעברית היה כיחס לשפת הקודש והיחס לערבית, במיוחד זו הנכתבת באותיות עבריות, היה היחס הבסיסי לשפה.

בהקשר להצעת החוק הקוראת לביטול השפה הערבית כשפה רשמית אני יכול לחשוב רק על הדברים הבאים. ערבית היא שפה שמית, מקומה במרחב הזה גם מצד בני המקום וגם מצד חלק גדול מגלי ההגירה היהודית לישראל. הרב עבדאללה סומך, אחד מרבני בגדד, נקרא בשם בערבית. משפחתי בתוניס נקראת בשמות בערבית והשפה הזו, כשפה שמסמנת תרבות ומקומה במרחב, היא אחת מהשפות היהודיות המובהקות. כמו שהיא שפה של חלק גדול מהמוסלמים.

אם היה סיכוי קטן לדו קיום באיזור הזה של המזרח התיכון, הוא היה מתחיל בשפה ובתרבות שהיא מסמלת. יכול להיות שהצעת החוק הנוכחית רק מבהירה את הרצון של הרבה מהאנשים בישראל. התנתקות מוחלטת מהמקום, מהמסורת ובעיקר אימוץ של הנרטיב היהודו-נוצרי. זה שהומצא במאה העשרים ומסמל עבורם סוג של תרבות אליטיסטית חדשה. כזו שהצליחה להתקין מחנות ריכוז מהצד הגרמני שלה ולכבוש חצי עולם מהצדדים האחרים שלה.

הורידו את הערבית, המשיכו במהלך של הפיכת העברית להודו אירופאית, כי לא הערבית ולא העברית יכולות יותר לשאת את מה שקורה בתרבות המקומית.

> קראו עוד: להכיר באזרחים הפלסטינים בישראל כמיעוט לאומי

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

היוזמה נדחתה על ידי ישראל וגוועה עד מהרה. חברי יוזמת השלום הערבית בפגישה עם מזכיר המדינה האמריקאי ג'ון קרי בפריז, 12 בינואר 2014 (צילום: משרד החוץ האמריקאי)

שלום מבוסס זכויות: הצעה ערבית חדשה לפתרון הסכסוך

לפני יותר משני עשורים, יוזמת שלום ערבית הציעה לישראל הסכם שלום קיבוצי תמורת סיום הכיבוש והקמת מדינה פלסטינית. ישראל דחתה את היוזמה. כעת מציע שר החוץ הירדני לשעבר יוזמה ערבית מבוססת זכויות, ואת הדרך למימושה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf