newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

אין מצור? חיילים ירו על שתי סירות דייגים, עצרו דייגים והחרימו סירה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

ספינות חיל הים פתחו באש לעבר דייגים בים של עזה בשני מקרים שונים אתמול (שלישי), והבוקר עצרו שני דייגים והחרימו את סירת הדיג שלהם.

סוכנות הידיעות "מען" מדווחת שהדייגים מוחמד זייד ומוסא אל-סולטאן נעצרו הבוקר בים לא רחוק מבית להיה בצפון הרצועה. השניים הועברו לחקירה וסירתם הוחרמה. אתמול חיילים ירו למים סביב סירות דיג שלטענת הצבא יצאו מתחום הדיג המותר שקבעה ישראל.

דובר צבאי מסר ל"מען" שכל הדייגים האמורים יצאו מטווח הדיג המותר, ושהשניים שנעצרו לא חזרו לאחור גם לאחר שחיילים ירו באוויר. הדייגים שירו לעברם טוענים שלא יצאו מטווח ששת המיילים. דובר צה"ל טרם השיב לפניית "שיחה מקומית", ובה ניסיון לברר האם הדייגים העצורים חשודים בפעילות צבאית כלשהי ומדוע הוחרמה סירת הדיג.

כזכור, ערב מבצע "צוק איתן" הייתה מגבלת הדיג ברצועה שלושה מיילים ימיים, ובמסגרת הסכם הפסקת האש הוחלט על הרחבת תחום הדיג לשישה מייל ימיים. אותו הדבר קרה סביב מבצע עמוד ענן, כשהטווח צומצם לפני המבצע והוחזר לאחריו. הסכמי אוסלו, אגב, קבעו שמרחב הדיג של עזה יהיה 20 מיילים ימיים.

לפי נתוני ארגון "גישה", כתוצאה מההגבלות על הדיג נוצר מחסור חמור בדגים באזור הקרוב לחוף. ברצועת עזה כ-12 אלף איש המתפרנסים ישירות מענף הדיג, ו-90 אחוז ממשפחות הדייגים נמצאות מתחת לקו העוני. ירי לעבר דייגים, מעצר של דייגים והחרמת סירות הוא עניין שבשגרה במסגרת מדיניות המצור על עזה.

> חיים בין הגלים של עזה

> עלייה חדה בתמיכה בחמאס בעקבות "צוק איתן", גם בגדה המערבית

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf