newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

אמיר חצרוני פוטר. איך אפשר להגיב לזה?

מאת:
השאירו תגובה
א א א

במהלך מפוקפק מבחינה משפטית פרופ' אמיר חצרוני פוטר אתמול (רביעי) מאוניברסיטת אריאל.

האוניברסיטה-המתנחלת פיטרה את חצרוני לטענתה בשל התבטאויות סקסיטיות שפרסם בפייסבוק, בעוד שחצרוני טוען שמתנכלים לו הן בשל פעילותו בוועד הסגל, וספציפית עכשיו בשל מאמרים שפרסם בעברית ובאנגלית שבהם מתח ביקורת על סתימת פיות באקדמיה הישראלית, שמקשות על ההתנגדות ליוזמות החרם.

התגובה המיידית, האינסקינטיבית לסיפור הזה הוא שמדובר בפיטורים פסולים, מכל הטעמים האפשריים. בין אם מדובר בהתבטאות מגעילה בפייסבוק (ולחצרוני ממש לא חסרות כאלה), בין אם מדובר בהתנכלות לוועד ובין אם מדובר בניסיון השתקה של ביקורת פנימית – אלה לא פיטורים שניתן להצדיק.

לא רק באקדמיה, בכל מקום. אין שום הצדקה לפיטורים של עובדים בשל דעותיהם הפוליטיות או התבטאויות מקוממות שלהם, כל עד שאלה לא נעשים באופן שפוגע בעבודה עצמה או בחברות ובחברים לעבודה (או בסטודנטיות וסטודנטים, במקרה הזה). גם התבטאויות פוגעניות בתוך העבודה לא צריכות להוביל מיד לפיטורים, אלא לבירור, לאזהרה, לסנקציות מתונות יותר ומדורגות. במובן הזה צריך להגיד שאין שום לגיטימציה לקריאות השונות לפטר אנשים בגלל דעותיהם, מימין או משמאל, משום תפקיד שהוא.

אבל במקרה הזה התגובה המיידית היא לא מספיקה. חצרוני עובד (עבד) באוניברסיטה שהוקמה בצו מפקד צבאי, כחלק ממשטר צבאי שמבוסס על נישול ועל ניצול של מליוני פלסטינים בשטחים הכבושים. האם אפשר בכלל לקרוא להחזרתו לעבודה של אדם במקום עבודה שעצם קיומו (בנסיבות הקיימות) אינו לגיטימי? האם אפשר לדבר על סתימת פיות ודמוקרטיה במקום שעצם קיומו מושתת על הפרדה גזענית בין יהודים וערבים, ושמכל עבר סביבו הפגנות עממיות מדוכאות באופן שיטתי וכוחני על ידי הצבא?

לא, אי אפשר. הפיטורים של אמיר חצרוני אינם ראויים, אבל מקום העבודה ממנו פוטר ראוי עוד פחות.

> גל פיטורי המלחמה: עשרות מפוטרים מסיבות גזעניות ופוליטיות בצוק איתן
> מכתב לסגר בר אילן: אתם מקשים עלי להגן עליכם מפני החרם

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf