newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שבעים ימי שביתת רעב: העצירים המנהליים דורשים אשפוז ברמאללה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

מצבם הרפואי של שני העצירים המנהליים ששובתים רעב, אחמד אבו פארה ואנס שדיד, ממשיך להדרדר. השניים שובתים 70 ו-57 ימים (בהתאמה) במחאה על כליאתם ללא משפט מאז תחילת אוגוסט.

לפני כשבוע וחצי החליט בג"ץ להקפיא את מעצרם המנהלי שכן גם המדינה מסכימה שבמצבם הרפואי הירוד, שהוביל לסכנה ממשית לחייהם, הם לא מהווים איום ביטחוני. עם זאת, השניים ממשיכים בשביתה בדרישה שהמעצר המנהלי נגדם יבוטל כליל, ולא יוחזר כשהם יחזרו לאכול.

> שבוע אחרי: אין בסיס עובדתי להכרזות על "טרור ההצתות"

השבוע הגישו השניים עתירה נוספת לבג"ץ ובה דרשו, לאור הקפאת המעצר המנהלי, שיאפשרו להם להמשיך את אשפוזם בבית חולים ברמאללה במקום באסף הרופא. שופטי העליון הציעו כפשרה שיעברו לבית חולים במזרח ירושלים, והשניים סירבו. עכשיו צריך בג"ץ להכריע בעתירתם.

בתוך כך, כאמור, מצבם הרפואי של השניים מחמיר. לפי עורכת דינם, אחלאם חדאד, ראייתם חלשה, הם בסכנה לאבד את קולם, ורופאיהם מזהירים מפני פגיעה בלתי הפיכה באיברים חיוניים – לצד סכנת מוות מיידי.

אחמד אבו פארה ואנס שדיד נעצרו, כל אחד בנפרד, בתחילת אוגוסט, והם מוחזקים במעצר בטענה הכללית שהם מהווים סכנה לביטחון האזור. במסגרת המעצר המנהלי המדינה לא מציגה ראיות לטענה הכללית הזאת ואין להם דרך להתגונן בפניה.

> מחקר בינלאומי: בישראל המשפחה חלשה, המדינה לא עוזרת והילדים נופלים

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
במקום "ועידת שלום עממית" היה אולי צריך לדבר על התארגנות אזרחית נגד המשטר. בכניסה לוועידת השלום העממית בנניני האומה, 9 במאי 2025 (צילום: סעיד קאק)

במקום "ועידת שלום עממית" היה אולי צריך לדבר על התארגנות אזרחית נגד המשטר. בכניסה לוועידת השלום העממית בנניני האומה, 9 במאי 2025 (צילום: סעיד קאק)

שותפות בתנאי מחיקה: מחשבות בעקבות "ועידת השלום העממית"

בוועידת השלום העממית נאמרו דברים נוקבים וחשובים, אבל הבעיה המרכזית היתה הפער בין התוכן לצורה. שמאל יהודי לא יכול להעמיד פנים שמתקיימים תנאים לשיח על שלום עם הפלסטינים, בזמן שהם תחת סכנת השמדה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf