newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

צלמת וואלה ואקטיבסטילס נורתה בפניה על ידי שוטרים בירושלים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

טלי מאייר, צלמת עיתונות חברת קולקטיב אקטיבסטילס, נורתה בפניה הבוקר (רביעי) על ידי שוטרים ממשטרת ירושלים באמצעות "כדור ספוג" בשועפאט. מאייר הייתה במקום במסגרת עבודתה באתר וואלה! וסיקרה עימותים בין המשטרה לזורקי אבנים. הצלמת מאושפזת עכשיו בבית חולים בבירה והיא בהכרה.

צלם עיתונות נוסף, שסייע לפנותה לבית החולים, נורה בעורפו עם כדור ספוג בזמן הפינוי. לדברי הצלמים הם עמדו לצד צלמים אחרים באזור בית משפחת הנער שנחטף ונרצח אתמול.

[עדכון:] ארגון העיתונאים בישראל הגיב על הירי עם ההודעה הבאה: ""מדובר באירוע נוסף שמהווה חלק מרצף אירועים בהם המשטרה פועלת באלימות כלפי עיתונאים ובכך מונעת מהם מלבצע את תפקידם. אין זו פגיעה רק בעיתונאים עצמם, אלא פגיעה באזרחי ישראל, שבשליחותם אותם עיתונאים פועלים כדי להביא להם את המידע מהמתרחש בשטח".

[עדכון, 3.7:] ממשטרת ירושלים נמסר: "לבית החולים הגיעה הצעירה שנפגעה ופונתה מאזור ההתפרעויות בשכונת שועפט. בשלב זה לא ברור מקור הפגיעה. יחד עם זאת מדגישים במשטרה כי בשל הפרות הסדר הקשות שכללו השלכת מטעני נפץ, בקבוקי תבערה, אבנים וזיקוקים, כאשר מנגד השתמשו כוחות המשטרה באמצעים לפיזור הפגנות לשם הדיפת המתפרעים, מנעה המשטרה כניסת אזרחים לאזור ההתפרעות וכך גם לצלמים. גורמים שבחרו להתעלם מהנחיות השוטרים ונכנסו בדרכים אחרות לאזור ההתפרעות נהגו בחוסר אחריות ותוך סיכון אישי גבוה".

לפני כחודש פשטו שוטרים ממשטרת ירושלים על תחנת הטלוויזיה הפלסטינית, קטעו את השידורים בה ועיכבו עיתונאים בה לשווא. שבוע לפני כן תקפו שוטרים בבירה צלמים שהגיעו לסקר את מצעד הדגלים וההפגנה נגדו ביום ירושלים.

> צפו: המשטרה קטעה שידור חי ועיכבה עיתונאים

אמו של הנער שנרצח, מוחמד אבו-ח'דיר (יותם רונן / אקטיבסטילס)

אמו של הנער שנרצח, מוחמד אבו-ח'דיר (יותם רונן / אקטיבסטילס)

צעירים בעימותים עם שוטרים בשועפאט (אורן זיו / אקטיבסטילס)

צעירים בעימותים עם שוטרים בשועפאט (אורן זיו / אקטיבסטילס)

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf