newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

לאחר 98 ימי מחבוש סרבנית המצפון נועה גור-גולן שוחררה מהצבא בשל "התנהגות רעה וחמורה"

מאת:
השאירו תגובה
א א א

סרבנית המצפון נועה גור-גולן שוחררה אמש (ראשון) מהצבא לאחר 98 ימי כליאה, בפטור שניתן על-ידי ועדת אי-התאמה לצבא בשל ״התנהגות רעה וחמורה״.

עם שחרורה מהכלא אמרה גור-גולן: "אחרי תשעים ושמונה ימים בכלא הצבאי, אני יוצאת היום בראש מורם, גאה בהתנהגות ״הרעה והחמורה״ שניתנה לי. אני שמחה על החופש שהוחזר לי והאפשרות להמשיך בעשייה למען חברה צודקת ושיוויונית יותר בדרכים האזרחיות. אני מקווה שסרבני מצפון עתידיים, בין אם חילונים או חרדים, לא יצטרכו לשבת יום אחד בכלא על מנת להוכיח את אמונותם. בנימה זו, אני מקווה שהצבא ידע גם לכבד את בקשותיהם של הדס טל ואופיר אברבוך, הנמצאים כעת בין כליאות ומאחלת להם שחרור מהיר".

סרבני המצפון הדס טל (18, קיבוץ יפעת) ואופיר אברבוך (18, צופית) נמצאים כעת בין כליאות, לאחר שריצו במצטבר 60 ימים ו-150 ימים, בהתאמה. השניים מלווים על-ידי מסרבות – רשת סרבנות פוליטית התומכת בסרבני וסרבניות מצפון.

> הפתק השישה עשר: הסרבנית הדס טל תיעדה את ימיה הראשונים בכלא

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf