newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

להיט בבית לחם: מסיבות יום כיפור לפלסטינים מישראל

מאת:
השאירו תגובה
א א א

הצעה לברוח מהמצור של יום כיפור מגיעה ממקור לא צפוי: מיטב זמרי החתונות והפופ הערבי המקומי נוהרים לבית לחם היום, ערב יום כיפור, שם מתחרים גדולי המלונות על האירוע הנוצץ שככל הנראה נכנס ללוח השנה התיירותי: "מסיבת כיפור" ומיועד למבקרים הפלסטינים שיגיעו מישראל לבלות בעיר.

נראה כי העובדה שפלסטינים אזרחי ישראל רבים בורחים מיום כיפור לגדה המערבית, מהווה הזדמנות עסקית למשוך אותם לסוף שבוע מפנק וקופץ, וכי המלה "כיפור" שמופיעה בשלל ההזמנות לאירועים השונים ללא תרגום לערבית אלא בתעתיק מעברית, היא רק פניה לקהל הלקוחות בשפה שלהם – הערברית הרדודה.

אולי הלגיטימיות הזו שמשתקפת בפרסום המפוזר בבית לחם, נגועה ברצון לחגוג דווקא באותו היום שבו היהודים מורעבים ומתחשבנים עם מצפונם. אבל קשה לזכור מתי לאחרונה נכתב מושג או מועד ישראלי בפרסום פלסטיני בכזו צבעוניות, ניצוץ ופיתוי.

הזמנה למסיבת יום כיפור 2017 בבית לחם

הזמנה למסיבת יום כיפור 2017 בבית לחם

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf