newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

האמנם צריך "לפזר" בני אדם, גם אם הם מבקשי מקלט? תגובה לאורטל בן דיין

מאת:
השאירו תגובה
א א א

עוד לא פגשתי בטיעון ששכנע אותי בלגיטימיות של מונחים כמו "פיזור" ביחס לבני אדם. קהילות של מהגרים נוטות לחיות באותן שכונות, בין אם התושבים הקודמים מרוצים מזה ובין אם לאו. הדרישה "לפזר" סינים מתוך צ'יינה טאון, כי התושבים הקודמים שם הפכו למיעוט, לא תעלה על הדעת. זוהי רק עוד אינדיקציה לאיך כולנו קשורים בעולם הזה – כשבמדינה אחת מתבצע רצח עם, במדינה אחרת ישתנה הרכב השכונה. כשבאיזור אחד בעולם מתפתחת מלחמת אזרחים, באיזור אחר יווצרו בעיות חברתיות.

בוודאי שזה מקומם שהרשויות מפנות פליטים רק לדרום תל אביב. בוודאי שצריך לייצר דיור ציבורי נגיש לכולם (לרבות מבקשי המקלט) גם בצפון העיר. אבל צריך להפסיק לדבר במונחים של "פיזור", כמו שלא לגיטימי בעיני לדרוש לפזר מזרחים או רוסים כי יש יותר מידי מהם במקום אחד. בזמנו נטען שהבאנו אלכוהוליזם, פשיעה וזנות. אלו בעיות וסוגיות חברתיות שדורשות התמודדות שהיא מעבר לפיזור בני אדם, כאילו היינו חומרים כימיים המסכנים את בריאות הציבור.

הקמת בית הספר לילדי הזרים בדרום ת"א היא כלי להרחקתם מצפונה / אורטל בן דיין

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf