newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עובדי חמאס ברצועת עזה שלא קיבלו משכורות התחילו שביתת רעב

מאת:
השאירו תגובה
א א א

נמשך משבר המשכורות בעזה: עובדים לשעבר של ממשלת חמאס התחילו אתמול (שלישי) שביתת רעב ובסדרה של התבצרויות במשרדי ממשלה במחאה על אי תשלום משכורותיהם – כך לפי סוכנות "מען".

ממשלת האחדות הודיעה לאחרונה שלא תעביר את משכורות עובדי חמאס כל עוד שלא ישוחררו כספי המסים שמוחזקים בישראל, אך העובדים בעזה מציינים שחלקם לא קיבלו משכורות מזה שבעה חודשים, הרבה לפני הקפאת העברת כספי המסים. בממשלת האחדות גינו את השובתים וטענו שחלקם איימו על שרי הממשלה בעזה ופגעו במכוניותיהם.

"השביתה שלנו היא לא אלימה ואנחנו לא מתכוונים לפגוע ברכוש ציבורי, אבל נמשיך להתבצר כאן עד שהעובדים יקבלו את משכורותיהם", אמר ל"מען" חליל אל-זיאן, נציג ארגון העובדים של השובתים. העובדים הנאבקים דורשים שהממשלה תשלם את משכורותיהם של כ-50 אלף עובדים מטעם חמאס שהחליפו את עובדי הרשות בתקופת הפיצול בין הממשלות בגדה וברצועה.

> הבטחת המועמדים בבחירות 2015: מלחמה נוספת בעזה

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf