תניחו כבר לשיער של ביבי

כל אדם מקריח נאבק בנסיון לשמור על קצת כבוד בהופעת הפדחת, אבל רק אחד מהם מעביר את הכסף שלנו לבעלי ההון והורס את עתידנו

מאת:

כותב אורח: איתי אקנין

אתחיל בגילוי נאות: כאדם מקריח, איני יכול שלא להזדהות עם ראש הממשלה נתניהו במאמציו הכבירים לכסות את הפדחת. יתכן והייתי משקיע בדבר אלפי שקלים בעצמי, לו היו לי.

נתניהו הוא הסיבה שאין לי כסף לכסות את פדחתי. לא אלף וקצת הדולרים שהשקיע בתסרוקת "הלוואה וחסכון" הם השקלים שחסרו לי, אלא מיליארדי השקלים שהוא מנתב מכיסי, מכיסנו, אל כיסיהם של בעלי הון. גם כן סוג של הלוואה וחסכון. את המיליארדים הללו הוא לא מעביר במחשכים, ואת החשבוניות עליהם הוא דווקא כן שולח לעיתונאים – שבתורם שמחים לפרסם אך פחות טורחים לבקר.

> הישיבות לנושרים: הזדמנות שנייה בעולם החרדי או הכנה ליציאה בשאלה?

בני הזוג נתניהו בטיול סוכות בשבילי ארצנו (קובי גדעון, לע"מ)

כמקריח, אני מזדהה. בני הזוג נתניהו בטיול סוכות בשבילי ארצנו (קובי גדעון, לע"מ)

להלן רשימה חלקית של מחדלי נתניהו שסוקרו פחות מגילדה בטעמים: הטבות מס עצומות לתאגידים הגדולים, הכחדה איטית וכואבת של הדיור הציבורי תוך פינוי עשרות משפחות לרחוב, גידול חד בייבוא עגלים חיים בתנאי התעללות קשים במשלוחים החיים, הפרטה מתמשכת של מערכת החינוך וגידול ניכר באחוז מורי הקבלן, נישול בדואים מאדמותיהם בנגב, הפקרת 41 אלף מבקשי מקלט בישראל ללא מעמד או ודאות לגבי עתידם, משבר מסתמן בפנסיה שישאיר דור שלם כמעט ללא כלום בעוד שנים מעטות – וזה רק על קצה המזלג.

קל למתוח על נתניהו ביקורת בגין תספורת יקרה, שחיתות כביכול, ולא על מדיניות מושחתת באמת. מדיניות צריך לתקוף בכלים ערכיים וענייניים, על גלידת פיסטוק מספיק להתמרמר וזהו. אך לא רק במחדל עיתונאי עסקינן, לא ולא, אלא במשבר פוליטי. למדיניות המושחתת של נתניהו יש שם: ניאו-ליברליזם. ובין אם יודו בכך ובין אם לא, זוהי גם מדיניותם של מנהיגי האופוזיציה היהודית לנתניהו כמו יצחק הרצוג ויאיר לפיד.

אתם ודאי רואים לאן אני חותר: בכירי מתנגדיו של נתניהו אינם מתנגדים אלא מתחרים והעיתונאים עצמם ויתרו על עמדות פוליטיות לטובת ביקורת אוכל במעון ראש הממשלה. ובפעם הבאה שאתם קוראים על טיפול טוב נגד התקרחות, שלחו לי לינק.

איתי אקנין הוא פעיל שמאל ופעיל לזכויות בעלי חיים

> תסתכלו על הנשים האלה ותראו תקווה לשלום

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, "שיחה מקומית" גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים.

התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות "שיחה מקומית", על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.

כאן אפשר להצטרף

לתמיכה – לחצו כאן
שלט באום אל פחם נגד הפשיעה המאורגנת בחברה הערבית, ב-5 במרץ 2021 (צילום: אורן זיו)

"הפשיעה היא פרויקט אסטרטגי של המדינה". שלט באום אל פחם נגד הפשיעה המאורגנת בחברה הערבית, 5 במרץ 2021 (צילום: אורן זיו)

בחברה הערבית משוכנעים: הפשיעה אינה מחדל. היא תוכנית שלטונית

בחברה הערבית דוחים את הטענות בדבר אוזלת היד של המדינה מול הפשיעה הגואה. מדובר במדיניות מתוכננת היטב, אומרים מומחים ופעילים, במטרה לפרק את החברה הערבית מבפנים ואף לעודד אותה להגר מהמדינה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf