newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בתום ספירת הקולות במרצ: הפתעות ברשימת המפלגה לכנסת ה-20

בתום ספירת הקולות הציגה רשימת המועמדים של המפלגה לכנסת ה-20 כמה הפתעות: עיסאווי פריג' במקום השלישי אחרי גלאון וגילאון, מוסי רז פותח את החמישיה השניה, ואחריו ברשימה גבי לסקי ואבי דבוש

מאת:

דיווח: אלי ביתאן, יעל מרום

עדכון: כ-95 אחוזים חברי ועידת מרצ לקחו חלק בהצבעה על רשימת מועמדי המפלגה לכנסת ה-20. להלן תוצאות ההצבעה:

בחמישיה הראשונה (לאחר יושבת הראש זהבה גלאון) נבחרו לפי סדר יורד אילן גילאון, עיסאווי פריג', מיכל רוזין ותמר זנדברג.

את החמישיה השניה פותח מוסי רז, ולאחריו גבי לסקי, אבי דבוש, אבו וילן ורויטל לן כהן.

אל שני המקומות הראשונים בחמישיה השלישית הגיעו אורי זכי ואיתי סבירסקי. 

כאלף חברי ועידת מרצ בוחרים היום את רשימת מועמדיהם לכנסת. 23 חברי מרצ מתמודדים על מקום ברשימה, לה צופים הסקרים בימים האחרונים חמישה עד שישה מנדטים. בחירתה מחדש של זהבה גלאון לראשות הרשימה כבר אושרה בוועידה לפני כשבועיים, ובנוסף יובטח ייצוג לנשים במקומות במקומות הרביעי, השישי והתשיעי. פרט להבטחת ייצוג מגדרי, אין שריונים נוספים ברשימת מרצ.

> בצל המגעים לרשימה משותפת: בחירות מקדימות בחד"ש ובבל"ד

פריימריז במרצ. צילום: יעל מרום

פריימריז במרצ. צילום: יעל מרום

על מקום בחמישייה הראשונה מתמודדים חברי הכנסת המכהנים אילן גילאון, תמר זנדברג, עיסאוי פריג', מיכל רוזין, אבשלום וילן, כאשר ההערכה היא כי ארבעת הראשונים צפויים לשמור על מקומם בחמישייה. בנוסף יתמודדו על מקומם בחמישייה הראשונה גם גבי לסקי, חברת מועצת העיר תל אביב-יפו ועורכת דין המתמחה בזכויות אדם ובייצוג של פעילים בישראל ובשטחים הכבושים, חבר הכנסת לשעבר מוסי רז, אורי זכי, לשעבר מנכ"ל בצלם ארה"ב, ורון שביט, ד"ר למדעי המדינה ומפקח מחוזי במשרד הרווחה.

גבי לסקי ואבי דבוש. צילום: יעל מרום

גבי לסקי ואבי דבוש. צילום: יעל מרום

זנדברג, זכי, לסקי, רוזין ומוסי רז הציגו מועמדות גם לחמישייה השנייה. בין המתמודדות והמתמודדים הנוספים בחמישייה זו ניתן למצוא את הפעיל החברתי אבי דבוש, איתי סבירסקי, ממקימי כוח לעובדים, ורוויטל לן כהן, עורכת דין וחברת מועצת העיר כפר סבא וממייסדות קואליציית הורים לילדים עם צרכים מיוחדים. נכון לעכשיו, כאמור, רק המקום השישי נראה ריאלי.

חברת הכנסת תמר זנדברג. צילום: יעל מרום

חברת הכנסת תמר זנדברג. צילום: יעל מרום

חברת הכנסת מיכל רוזין בפריימריז של מרצ. צילום: יעל מרום

חברת הכנסת מיכל רוזין בפריימריז של מרצ. צילום: יעל מרום

הרשימה החברתית והצעירה שבחרה מפלגת העבודה והתחזקות "המחנה הציוני" בסקרים מציבים בפני מרצ אתגר משמעותי. אמנם רשימת מרצ היא בוודאי הפמיניסטית ביותר בשל הדגש על ייצוג מגדרי שווה, אולם גם ברשימת העבודה נבחרו נשים במקומות הגבוהים. למרות שמרצ עסקת רבות במאבקים ונושאים הנוגעים באוכלוסיות רבות, ביניהן המוחלשות במדינה, פני נציגיה במפלגה אינם משקפים זאת. העובדה שגלאון פנתה בתחילת השנה האזרחית בברכה ברוסית שכוונה לעולי חבר המדינות לשעבר לא מכסה על היעדר ייצוג למהגרים, למזרחים, לדתיים ולפריפריה. ברשימה הפעם ישנם מספר מועמדים כאלה, והשאלה היא אם חברי ועדת המפלגה ישימו דגש על ייצוג ועל רענון השורות או שבסופו של דבר נמצא את עצמנו שוב עם אבו וילן, נציג הקיבוצים.

לכל מועמדת ומועמד צבע. הפריימריז במרצ. צילום: יעל מרום

לכל מועמדת ומועמד צבע. הפריימריז במרצ. צילום: יעל מרום

הבחירות המקדימות, שמתקיימות בגני התערוכה בתל אביב, החלו בשעה שתיים בצהרים והקלפיות ינעלו בשעה עשר בלילה. בשעה זו ממתינים מאות פעילים, מתמודדים ותומכים לקראת פרסום התוצאות, הצפויות להתפרסם כשעה לאחר תום ההצבעה. על אף האווירה הססגונית והצבעונית במקום (שכן לכל מועמד/ת צבע משלו/ה), הדריכות בקרב הנוכחים מורגשת היטב: רשימת המועמדים ארוכה, והמקומות הריאליים ברשימה מעטים.

עד סמוך לשעה תשע בערב הצביעו כ-75 אחוזים מחברי הוועידה, ועל פי התחזיות, אחוז ההצבעה צפוי להגיע לכ-90.

עדכון 22:50 – ההצבעה הסתיימה לפני כשעה, ולקחו בה חלק כ-95 אחוזים מחברי הועידה. באולם קריאות "עשרה מנדטים למרצ" ו"זהבה גלאון שרת הביטחון". ממתינים לתוצאות.

ממתינים לתוצאות. פריימריז במרצ. צילום: יעל מרום

ממתינים לתוצאות. פריימריז במרצ. צילום: יעל מרום

עדכון 23:15 – פרסום התוצאות.

> הדרך למהפך שמאלי עוברת בבריתות פוליטיות חדשות

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf