כשמנכ"ל שלום עכשיו הציל את ביבי ואת הסכם חברון

לאבי בוסקילה, המנכ"ל החדש של "שלום עכשיו", יש דבר אחד ברזומה שמעטים במחנה השלום יכולים להתגאות בו: הוא עצר במו ידיו מתנחל שניסה לבצע פיגוע המוני בחברון, וקיבל תעודת הוקרה מנתניהו

מאת:

לפני עשרים שנה שירתי כסמ"פ באחת הפלוגות בחברון. ממשלת נתניהו הראשונה עמדה למסור שלושת רבעים מהעיר לניהול הרשות הפלסטינית באותם ימים. המתנחלים זעמו, והיתה תחושה קבועה של מתח באוויר.

באחד הבקרים שלחו את החפ"ק שלי לאיזה עניין בכיכר גרוס, שהיתה עדיין מקום עמוס ושוקק, לפני שמרבית החנויות הפלסטיניות נסגרו ובעלי הדוכנים גורשו.

הסתובבנו שם סמוך לכניסה לאחד ממתחמי המתנחלים, כשפתאום נשמעו נשמע צרור או שניים באוטומט מפינה אחרת של הכיכר. הספקתי לראות חייל צה"ל יורה (בישיבה!) לכיוון ההמון, ונעצר על ידי שני חיילים אחרים מיד.

מסתבר שמתנחל (לא תושב חברון) שהתנגד להסכם החליט לחקות את ברוך גולדשטיין, ולבצע פיגוע המוני שיבעיר את העיר ויעצור את הפינוי. אלא שמיד באותה שנייה קצין מגדוד הנח"ל שלנו שהיה מאחורי היורה זינק עליו, ועצר אותו בלי שאף אדם נפגע בצורה רצינית – לא היורה ולא הפלסטינים בכיכר. כל מה שנשאר לנו לעשות זה להתמודד עם ההתקהלות שנוצרה במקום.

טבח גולדשטיין הוביל לסדרת פיגועי נקמה פלסטיניים וערער את תהליך אוסלו באופן חסר תקנה. מהאירוע שלנו לא נותר זכר אחרי כמה שעות.

אותו קצין, אבי בוסקילה, הפך לגיבור היום – בידיעות אחרונות התפרסמה תמונה שלו ברגע לכידת היורה, והוא אפילו קיבל תעודת הוקרה מביבי. זמן קצר אחר כך באמת פינינו חלק מחברון (אני קיפלתי את המוצב בצומת הזכוכית). זו היתה כמובן אשליה – כיבוש העיר לא נפסק מעולם. אבל זה כבר סיפור אחר.

השבוע נודע שאבי בוסקילה מונה למנכ"ל החדש של "שלום עכשיו". לפי מה שהבנתי, הוא פעיל בקהילה הגאה ואין לו היסטוריה ארוכה בארגוני שלום. אבל יש לו ברקורד משהו שמעטים מאוד במחנה השלום יכולים להתגאות בו – הוא האיש שהציל במו ידיו את הסכם חברון.

> הירי בחברון: מה למד"א ולחובש שצעק "הכלב חי, שמישהו יעשה משהו"?

הפך לגיבור היום. אבי בוסקילה בעיתון "ידיעות אחרונות". ינואר 1997. התמונה באדיבת אבי בוסקילה

הפך לגיבור היום. אבי בוסקילה בעיתון "ידיעות אחרונות". ינואר 1997

לזמן מוגבל - התרומה שלך יכולה להיות שווה פי 12!

הודות לתורם נדיב, בשלושת השבועות הקרובים, עד סוף יולי: בתרומה חד פעמית לשיחה מקומית – התרומה שלך תוכפל. בהצטרפות לתרומה חודשית – התרומה שלך תוכפל פי 12. כלומר סכום התרומה השנתי שלך יוכפל. אם העבודה שלנו בשיחה מקומית חשובה לך - זה הרגע להצטרף לתמיכה.

לתמיכה בשיחה מקומית
לא למכור רחפנים לאזורי סכסוך. חיילים מפעילים רחפן בח'אן יונס. לא ברור מי היצרן של הרחפן בתמונה (צילום: דו"צ, ויקימדיה)

לא למכור רחפנים לאזורי סכסוך. חיילים מפעילים רחפן בח'אן יונס. לא ברור מי היצרן של הרחפן בתמונה (צילום: דו"צ, ויקימדיה)

"הרחפנים שלנו לא נועדו לדיכוי". היצרנית הסינית נגד השימוש בהם בעזה

בעקבות התחקיר על השימוש ברחפנים מתוצרתה נגד אזרחים בעזה, חברת אוטל מכחישה שמכרה אותם לישראל או שידעה על השימוש הצבאי בהם. ספק ישראלי: "באופן לא פורמלי" יש לאוטל דרכים איך למכור לישראל

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf