בתמונות: ככה זה נראה כשהורסים לך את הכפר
מאות השוטרים החמושים שמילאו את הכפר, שיירת הטקרטורים, התושבים שנותרו נצורים במתחם המסגד, הנשים והילדים שצפו על הבתים נהרסים. תושבת אום אל חיראן תיעדה מתוך ביתה את ההריסות שהסתיימו במוות
זאת הפעם הראשונה שהמשטרה התנהגה אלינו ככה באלימות כל כך קשה וירתה עלינו בנשק.
ידענו שיהיו הריסות בלילה לפני, אבל לא ידענו שיבואו אלינו כוחות גדולים בשעה כל כך מוקדמת. יצאתי מהבית וראיתי שכל הכפר מלא רק בשוטרים עם נשק. כולנו עמדנו במסגד וכולם מסביבנו עם הנשק, לא נתנו לנו לצאת משם.
הם באו מוכנים לאלימות, ורצו רק אלימות. הרגשתי כמו במלחמה ודאגתי לבנים שלי שעמדו לידי בגלל כל הנשק החזק שהיה קרוב אלינו. הייתי בהלם".
את הדברים האלה אמרה היום (ראשון) אחת מחברות קבוצת " יֻסַֿוִרֻנַה" באום אל חיראן, שבחרה להישאר בעילום שם, וצילמה מנקודת מבטה את הריסת הכפר, שעות קצרות לאחר האירועים הקשים בכפר ביום רביעי האחרון. את התמונות כולן היא צילמה במהלך מבצע ההריסות האלים כשהיא נמצאת בתוך ביתה, ועדשת המצלמה שלה מביטה החוצה – דרך החלון או מגג הבית
פרויקט יֻסַֿוִרֻנַה – מְצַלְּמוֹת למען זכויות אדם, הוא פרויקט שמפעיל פורום דו-קיום בנגב מזה מספר שנים בכפרים בלתי מוכרים בנגב. במסגרת הפרויקט פועלות קבוצות של נשים תושבות הכפרים שמתעדות את חיי היומיום בכפרן ואת הפרות זכויות האדם בהם. הנשים לומדות ביחד עלל זכויות אדם שונות ומתאמנות בצילום ותיעוד.
> נתיחת אבו אלקיען מרסקת את גרסת המשטרה. ארדן צריך ללכת הביתה
הפוסט פורסם גם באנגלית באתר 972+.
אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.
בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.
בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.
זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית
לתמיכה – לחצו כאן