newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

תמונות: אחרי קיץ של מלחמה ואובדן ילדי עזה חוזרים לבית הספר

הילדים בעזה חזרו ללימודים באיחור של שלושה שבועות. מאות בתי ספר נהרסו ואלפי משפחות איבדו את בתיהן עדיין שוהים בבבתי ספר כי אין להן לאן ללכת. פתיחת שנת הלימודים, גרסת עזה

מאת:

צילמו: אן פאק, באסל יאזורי, כתב: ריאן רודריק ביילר

ילדים בהתעמלות בוקר בבית הספר של אונרווה בשכונת שג׳יעה, ה-15 לספטמבר, 2014. הלימודים החלו בשלושה שבועות איחור. (אקטיבסטילס)

ילדים בהתעמלות בוקר בבית הספר של אונרא בשכונת שג׳עיה, ה-15 לספטמבר, 2014. הלימודים החלו בשלושה שבועות איחור. (אקטיבסטילס)

שנת הלימודים של עזה התחילה השבוע באיחור שנבע מהנזקים הכבדים והאבידות שגרמה ההתקפה הישראלית במסגרת מבצע ״צוק איתן״. לפי זיאד ת׳אבט, ראש משרד החינוך בעזה, השבועות הראשונים בלימודים יוקדשו לפעולות טיפוליות וייעוץ פסיכולוגי כדי לעזור לילדים להתאושש מן הטראומות שספגו במהלך הקיץ. כחצי מיליון ילדים עזתים חוזרים לבית הספר השנה.

במהלך שבעת השבועות של המתקפה הישראלית 29 בתי ספר נהרסו לחלוטין וכמעט 232 ניזוקו. לפי האו״ם, במתקפות הישראליות נהרגו כ-2,131 פלסטינים, ביניהם 501 ילדים. רקטות ששוגרו מעזה לכיוון ישראל הרגו חמישה אזרחים, ביניהם ילד אחד, ו-67 חיילים נהרגו במהלך הלחימה. ההרס של הבתים בעזה הותיר כ-110,000 אזרחים ללא קורת גג, ביניהם כ-64,000 פלסטינים שעדיין מתאכסנים בכ-20 בתי ספר של האו״ם.

> פתיחת שנת הלימודים בעזה: ישראל מנעה כניסת שרת החינוך מרמאללה לרצועה

ילדות בית ספר פלסטיניות משחקות בטרמפולינה ביום הראשון בבית הספר, עזה, ה-14 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

תלמידות משחקות בטרמפולינה ביום הראשון בבית הספר, עזה, ה-14 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

ילדות מנקות את המסדרון, בית הספר סובהי אבו-קאראש בחלק הפגוע של שכונת שג׳יעה, עזה, ה-15 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

ילדות מנקות את המסדרון, בית הספר סובהי אבו-קאראש בחלק הפגוע של שכונת שג'עיה, עזה, ה-15 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

ילדים בדרכם לבית הספר, שכונת שג׳יעה, עזה, ה-15 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

ילדים בדרכם לבית הספר, שכונת שג'עיה, עזה, ה-15 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

השבוע פורסם גם דו״ח ה-Human Rights Watch אשר גינה את ישראל מפורשות על המתקפות שפגעו בשלושה בתי ספר של האו״ם, והרגו כ-45 פלסטינים, ביניהם 17 ילדים. פרד אברהמס, יועץ מיוחד ל-Human Rights Watch, אמר בהודעה לעיתונות: ״ישראל לא הציעה שום הסבר מספק ביחס למתקפות אלו, על בתי הספר, שגרמו לקטל באנשים שחיפשו הגנה ומחסה״.

הדו״ח פורסם קצת אחרי שדובר צה״ל הודיע על פתיחת חקירה שתבחן לפחות אחת מן המתקפות הללו. זאת ימים ספורים לאחר שארגון ״בצלם״ הכריז שיפסיק לשתף פעולה עם חקירות צבאיות בנוגע למבצע צוק איתן. מנכ״ל בצלם חגי אלעד הצהיר בנושא: "ההכרזה מצביעה פעם נוספת על אחד הכשלים העיקריים במערכת הקיימת: סירוב עיקש לחקור את הדרג הבכיר ולבחון בכנות סוגיות רחבות הנוגעות למדיניות הפעלת הכוח הצבאי". לאורך כל המתקפה על עזה, טען דובר צה"ל שפעילות של לוחמי חמאס באזורים אזרחיים מצדיקה מתקפות בהן נהרגים גם אזרחים, זאת בניגוד לחוק הבינלאומי.

> אלפי ילדים בירושלים לא הולכים לבית הספר כי אין להם איפה ללמוד

ילדה מציירת בית עולה באש בעקבות פגיעת טיל, במהלך פעילות יצירה בבית הספר סובי אבו-קאראש, שג׳יעה, ה-15 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

ילדב מציירת בית עולה באש בעקבות פגיעת טיל, במהלך פעילות יצירה בבית הספר סובי אבו-קאראש, שג׳יעה, ה-15 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

ילדים עוברים ליד בתים הרוסים שנהרסו במהלך המתקפה הישראלית, שג׳יעה, עזה, ה-15 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

ילדים עוברים ליד בתים שנהרסו במהלך המתקפה הישראלית, שג׳עיה, עזה, ה-15 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

ילדים פלסטינים קונים בפיצוציה ביום הראשון בבית הספר, עזה, ה-14 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

תמידות קונות ממתקים בפיצוציה ביום הראשון בבית הספר, עזה, ה-14 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

בית ספר של אונרווה שנפגע במהלך תקיפות ישראליות, אשר הכיל כ-3,300 פלסטינים שברחו מן ההתקפות, ג׳בליה, רצועת עזה, ה-30 ליולי, 2014. לפחות כ-20 בני אדם נהרגו בהתקפה, וכ-100 נפצעו. (אקטיבסטילס)

בית ספר של אונרא שנפגע במהלך תקיפות ישראליות, אשר הכיל כ-3,300 פלסטינים שברחו מן ההתקפות, ג׳בליה, רצועת עזה, ה-30 ליולי, 2014. לפחות כ-20 בני אדם נהרגו בהתקפה, וכ-100 נפצעו. (אקטיבסטילס)

וודהאד, ילדה משכונת שג׳יעה, עומדת בכניסה לבית ספר של אונרווה בשכונת זייתון. בית הספר משמש במחסה לפלסטינים אשר איבדו את ביתם במהלך המתקפה. ה-14 לספטמבר, 2014. (באסל יאזורי/אקטיבסטילס)

וודהאד, ילדה משכונת שג׳עיה, עומדת בכניסה לבית ספר של אונרא בשכונת זייתון. בית הספר משמש במחסה לפלסטינים אשר איבדו את ביתם במהלך המתקפה. ה-14 לספטמבר, 2014. (באסל יאזורי/אקטיבסטילס)

ילדים עומדים בתוך כיתה הרוסה בבית הספר סובהי אבו-קאראש, שג׳יעה, ה-15 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

ילדות עומדות בתוך כיתה הרוסה בבית הספר סובהי אבו-קאראש, שג׳יעה, ה-15 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

ילדים מחברים צינור מים למאגר מים בבית הספר של אונרווה באזור זייתון. המקום משמש מחסה לפלסטינים שאיבדו את ביתם, ה-14 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

ילדים מחברים צינור מים למאגר מים בבית הספר של אונרא באזור זייתון. המקום משמש מחסה לפלסטינים שאיבדו את ביתם, ה-14 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

פלסטינים שאיבדו את ביתם מתגוררים בחצר של בית הספר של אונרווה, שג׳יעה, ה-15 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

פלסטינים שאיבדו את בתיהם מתגודדים בחצר של בית הספר של אונרא, שג׳עיה, ה-15 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

 

תעודת בית ספר של עאדיל באלטה, שנהרגה במתקפה ישראלית, נראית בין חורבות ביתה, מחנה הפליטים ג׳בליה, רצועת עזה, ה-14 לספטמבר, 2014. (אקטיבסטילס)

תעודת בית ספר של הדיל בלטה, שנהרגה במהלך מתקפה ישראלית, נראית בין חורבות ביתה, מחנה הפליטים ג׳בליה, רצועת עזה, ה-14 לספטמבר, 2014. כינוי החיבה שלה היה ״דלו". אביה מעיד שהיתה תלמידה מצטיינת וחלמה להיות רופאה. בין קורבנות אותה ההפצצה היו גם נעים בלטה, אשתו ושישה מילדיו. רק עלא בלטה, בן 18, שרד. (אקטיבסטילס)

 > אביה של הדיל לא מצליח לדבר עליה בזמן עבר

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.

לתמיכה בשיחה מקומית
יירוט של טיל מאיראן מעל הגדה המערבית, ב-18 ביוני 2025 (צילום: ויסאם השלמון / פלאש90)

יירוט של טיל מאיראן מעל הגדה המערבית, ב-18 ביוני 2025 (צילום: ויסאם השלמון / פלאש90)

מתחבאים מטילים בארון: ישראלית בגדה המערבית בזמן מלחמה

כמו כל ההורים הישראלים, גם שרי בשי מתמקדת בשמירה על ילדיה, פיזית ונפשית. אלא שהיא יהודייה שנשואה ליליד עזה ומתגוררת בגדה, בלי אזעקות ובלי מקלטים, ובתה המתבגרת רואה באיום האיראני זירה נוספת להפגין את עצמאותה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf