newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

נפתחה שנת הלימודים בעזה, ישראל מנעה כניסת שרת החינוך לרצועה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

באיחור של שלושה שבועות נפתחה אתמול (ראשון) שנת הלימודים ברצועת עזה, וכחצי מיליון תלמידים חזרו לבתי הספר, שהיו תפוסים עד לאחרונה על ידי מאות אלפי עקורים.

לפי נתוני ארגון "גישה", 26 בתי ספר נחרבו כליל במהלך המלחמה האחרונה, וזאת בנוסף למחסור קודם ביותר ממאתיים בתי ספר נוספים. לפי משרד החינוך בעזה, כ-190 בתי ספר נפגעו בדרגות שונות, ובבתי הספר שנפגעו נאלצו לאחד כיתות ולעתים שישים תלמידים נאלצים להצטופף בכיתה אחת. מזה כמה שנים שבשל המחסור בכיתות יש תלמידים שלומדים ב"משמרת שנייה" אחר הצהריים, כי אין מספיק מקום בבתי הספר בבוקר.

עוד בנושא

    סוכנות AFP מדווחת שלמרות הפיגור המצטבר בחומר, התקופה הראשונה של שנת הלימודים תוקדש בעיקר להתמודדות עם מאורעות הקיץ האחרון, כשבאונר"א מעריכים שרוב התלמידים זקוקים לסיוע נפשי דחוף. מורי הרצעוה עברו הכשרות מיוחדות בשבועות האחרונים כדי התמוד עם הטראומה של התלמידים. למעלה מחמש מאות ילדים מתו במלחמה האחרונה, ורבים התייתמו מהוריהם או איבדו חלקים גדולים מהמשפחה. 65 אלף איש עדיין חיים כעקורים ולא יכולים לחזור לבתיהם.

    בתוך כך סוכנות "מען" מדווחת שישראל מנעה משרת החינוך הפלסטינית, ד"ר ח'אולה אל-שח'שיר, מלהכנס לרצועה לטקסי פתיחת השנה המאוחרים. אל-שח'שיר היא שרת החינוך מטעם ממשלת הפיוס הפלסטינית, שישראל מסרבת להכיר בה או לנהל עמה משא ומתן מזה חודשים רבים. ישראל גם מנעה משרי הממשלה היושבים בעזה לצאת לרמאללה לטקס השבעת הממשלה בתחילת יוני.

    > יתומי משפחת אבו-ג'ראד מספרים על שמונת בני המשפחה שאיבדו בהפצצה אחת

    ילדים חולפים על פני חורבות משרד הפנים בעזה, אחרי הפצצה של חיל האוויר, 2013 (אקטיבסטילס)

    ילדים חולפים על פני חורבות משרד הפנים בעזה, אחרי הפצצה של חיל האוויר, 2013 (אקטיבסטילס)

    א א א
    ועוד הערה לסיום:

    הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

    כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

    אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

    הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
    תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

    לחצו כאן
    "רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

    "רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

    "לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

    כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

    X

    אהבת את הכתבה הזאת?

    כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
    silencej89sjf