המדינה מתחילה בטיהור האתני של הכפר אום אל-חיראן בנגב
דחפורים עלו השבוע על אדמות הכפר אום אל-חיראן לקראת הקמת יישוב יהודי במקומו. התושבים, שהפסידו בקרב בבג"ץ, נערכים להפגנות ולמאבק על האדמה ועל הבתים
הטיהור האתני של הכפר הלא מוכר אום אל-חיראן בנגב קורם עור וגידים. ביום ראשון האחרון הגיעו דחפורים כדי להתחיל את העבודות להקמת "חירן" היהודית, מלווים בכוחות משטרה גדולים. בתגובה החליטו תושבי הכפר לפנות שוב בקריאה אל פלסטינים וישראלים לעזרה במניעת העקירה, והם מארגנים הפגנה שתתקיים בכפר מחר (חמישי).
לפי דיווחים של תושבים מקומיים, הכלים ההנדסיים הגדולים החלו להכין את התשתיות וליישר אדמות לקראת הקמת היישוב "חירן", כאשר הצעד הבא עלול להיות פינוי מעשי של התושבים הפלסטינים המקומיים. מזה תקופה ארוכה מנהלים תושבי הכפר הבלתי מוכר מאבק למניעת נישולם וסילוקם מאדמתם. לפי תוכניות המדינה, התושבים אמורים להיות מפונים, ועל אדמת כפרם אמור לקום יישוב ייהודי חדש. התוכנית להחליף אוכלוסיה ערבית באוכלוסייה יהודית אושר לאחרונה על ידי בג"ץ.
תוכנית פינוי אום אל-חיראן היא חלק מתוכנית גדולה יותר, הכוללת גם את הכפר הפלסטיני הסמוך עתיר, כאשר על אדמתו הנגזלת של האחרון ימשיך ויתרחב יער יתיר, אשר כבר עכשיו הינו היער הנטוע הגדול במזרח התיכון. הכפר אום אל-חיראן אמור להמחק כדי שחברי הגרעין התורני הסמוך "חירן" יוכלו לעלות לאדמה.
> כשבג"ץ מאשר להרוס כפר בדואי כדי להקים במקומו יישוב יהודי
הסיפור של אום אל-חיראן ועתיר נמשך משנת 1948. בני שבט אבו אלקיעאן, תושבי שני הכפרים כיום, גורשו תחילה מאדמותיהם ביזור הנקרא ח׳ירבת זובאלה, והועברו על ידי הצבא מאדמה לאדמה במשך זמן רב. בשנות החמישים של המאה הקודמת לבסוף התבקשו על ידי המושל הצבאי לעבור לאזור נחל יתיר, ושם הקימו את כפריהם.
בעקבות החלטת המדינה להקים יישוב יהודי בשם חירן על אדמות אום אל-חיראן ביקש מינהל מקרקעי ישראל לפנות את כלל תושבי הכפר (כ-1000 נפשות), להרוס את בתיהם ולגרשם שוב, בפעם הרביעית. הפעם אמורים התושבים להיות מגורשים לאחד היישובים שהוקמו במיוחד לבדואים שהורסים את בתיהם כדי ליישב אוכלוסייה יהודית במקומם ועל חורבות כפריהם. לפי ארגון "עדאלה", העקירה הצפויה אמורה להיות הגדולה ביותר מאז הנכבה בשנת 1948.
כצעד מחאתי, תושבי הכפר מתכננים הפגנה מחר (חמישי) בכפר, אשר תצא בשעה 11:00 ממרכז הכפר אל מקום ריכוזם של הכלים המבצעים את עבודות העפר לקראת הנישול. הנהגת הציבור הפלסטיני אמורה ליטול חלק בהפגנה. בנוסף, ארגון ״חמלה״ (حملة، Hemleh) הפלסטיני פירסם סרטון הסברה באנגלית, בפנייה לקהל בינלאומי, שמתאר את מדיניות המדינה ביחס לשני הכפרים וביחס לכפרים הלא מוכרים באופן כללי. הסרטון משווה בין היחס שמקבלים כלבים בבית מלון בנגב לבין תושביו הבדואים של הנגב, שמגורשים מבתיהם.
Dog HotelThis video has been produced by 7amleh as part of an ongoing #Save_UmAlHiran campaign of the Palestinian civic society to prevent the destruction of Umm Al Hiran, an Arab Palestinian Bedouin village in the Naqab (Negev) desert. The dog hotel referenced in the video is Umm Al Hiran's real-life neighbor. Script Writer -Jowan safadi , Script adviser Majd Kayyal .To learn more in English :https://tinyurl.com/pegm6p5https://tinyurl.com/osnsa2uللمزيد من المعلومات باللغة العربية:www.facebook.com/umalhiran
Posted by 7amleh – Arab Center for Social Media Advancement on Sunday, 23 August 2015
מאחר ומדובר בפינוי אוכלוסיה בדואית-פלסטינית לצורך יישוב אוכלוסיה ייהודית במקומה, קשה שלא להסכים עם חלק מהתושבים המקומיים הנאבקים להציל את בתיהם ואומרים כי זהו המשכה של הנכבה, גם אם הם בוחרים לומר זאת בעילום שם. "איך אחרת אפשר להגדיר את זה? אני חי מ-4,000 ש״ח בחודש, אתה חושב שיש לי כסף לשלם לעורך דין שיעזור לי?" אומר אחד התושבים. "הרי גם ככה החיים כאן קשים, ועכשיו עושים לנו נכבה. יש לי ילד חולה, אני לוקח אותו פעמיים בשבוע למרפאה שנמצאת רחוק מאוד, בעיירה חורה. גם ככה לא מקבלים תשתיות או שירותים מהמדינה אצלנו, מה עכשיו, יקחו לנו את האוויר שאנחנו נושמים?".
"מדובר בחוסר צדק משווע", מוסיף בר עטיה מארגון "אמנסטי אינטרנשיונל". "אנו בטוחים כי הפיתרון לבעיית הדיור בחברה הבדואית לא יגיע מפינוי כפוי והריסות, אלא מתוך הידברות אמיתית עם התושבים. אנו מזמינים את כולם לחתום על עצומה לחתום על קריאה בינלאומית שיזמנו על מנת לעצור את הפינוי הכפוי".
כאמור אם כן, ארגון אמנסטי, בשיתוף עם ארגוני זכויות אדם בינלאומיים נוספים, יזם עצומה שעליה הוא מחתים פלסטינים, ישראלים ואנשים מכל העולם בפנייה לראש הממשלה, בה הוא נדרש להפסיק את פעולת העקירה. לחתימה על העצומה, לחצו כאן.
אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.
בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.
בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.
זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית
לתמיכה – לחצו כאן