newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

האם הישראלים והפלסטינים דתיים במיוחד? בכלל לא בטוח

לא פעם נשמעת הטענה ששני העמים שחיים בארץ הם דתיים יותר מהממוצע, ושזה ה-מכשול בדרך לשלום. סקר חדש מראה שזה כנראה לא המצב

מאת:

הרבה אנשים חושבים שהישראלים והפלסטינים הם דתיים יותר מעמים אחרים, או שהם נעשים דתיים יותר, ושהעובדה הזו מקשה על פתרון הסכסוך. ובכן, סקר האביב הבינלאומי של מכון PEW מעלה תוצאות די מפתיעות בהקשר הזה.

שיעור הנשאלים הישראלים שאמרו שהדת "חשובה מאוד" בחייהם עומד בסקר מ-2015 על 34 אחוז – אי שם בראש השליש התחתון של המדינות שנבדקו, ובתחתית המדינות במזרח התיכון (שזה כשלעצמו לא מפתיע).

U.S. is in the middle of pack when it comes to importance of religion in people's lives

כמות הפלסטינים שענו שהדת "חשובה מאוד" עבורם עומדת על 74 אחוז. לכאורה, זה נתון גבוה למדי, אבל אחד הממצאים הבולטים של הסקר הוא שיש מתאם הפוך בין עושר לבין דתיות. במלים אחרות, חברות עניות יותר נוטות גם להיות דתיות יותר, והפלסטינים אכן עניים בצורה משמעותית מהישראלים.

כשממקמים את הישראלים והפלסטינים על עקומת העושר/דתיות, נמצאים שני העמים קרוב מאוד לעקומה. הישראלים טיפ טיפה יותר דתיים ממה שניתן לצפות ברמת ההכנסה שלהם, ואילו הפלסטינים טיפ טיפה פחות דתיים מרמת ההכנסה שלהם – אבל בשני העמים רמת החשיבות שאנשים מייחסים לדת היא שגרתית ביחס ליתר העולם.

אגב, מי שחריגה מאוד היא ארצות הברית, שם שיעור האנשים שמייחסים חשיבות גדולה לדת גבוה מאוד ביחס לרמת ההכנסה האמריקאית.

Generally, poorer nations tend to be religious; wealthy less so, except for U.S.

לדעתי, הנתונים האלו תומכים בהשערה לפיה הדת היא לא מחסום חריג לפשרה ישראלית-פלסטינית, ואילו השליטה על משאבים (במלים אחרות, המאבק על האדמה) משמעותית יותר להבנת הסכסוך.

> עלייה חדה במספר העצורים המנהליים הישראלים

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.

לתמיכה בשיחה מקומית

הכוונה לדחוק את רגליה של התשתית האזרחית-מדינתית של חמאס תוך הידוק המצור על מזון ותרופות, מוטטה בפועל את התשתית האזרחית לקיום אנושי. פלסטינים נושאים חבילות סיוע של "קרן הסיוע לעזה", רפיח, 16 ביוני 2025 (צילום: עבד כרים הנא / AP)

המודל הישראלי של סיוע הומניטרי בעזה: משחקי הרעב

אחרי שמוטטה את מערך הסיוע לעזה ודחקה את רגלי הארגונים הבינלאומיים, ישראל יצרה מערכת חלופית מפוקפקת המשמשת למימוש תוכניות לטיהור אתני ומותירה את האוכלוסייה לחסדי שכירי חרב, ספסרים וכנופיות מקומיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf