נעצרו מפעילי המסעדות מחוץ לכלא חולות

המסעדות מחוץ לכלא חולות מספקות אוכל חלופי לזה של הכלא. אתמול נעצרו 22 ממפעילי המסעדות, ומבקשי המקלט התבקשו להרוס את המסעדות עצמן

מאת:

כתבו: קבוצת "חדשות מחולות"

אתמול (ראשון) הגיעו פקחי רשות ההגירה והמועצה המקומית למתחם המסעדות והברים ועצרו 22 מבקשי מקלט שהכינו אוכל במקום. העצורים הועברו לכלא סהרונים וממידע שקיבלנו מהם, הם ישארו חודש בכלא באשמת הפרת תנאי השהייה בחולות, שאוסרים עליהם לעבוד. לדברי מבקשי מקלט שהיו במקום, שפכו הפקחים חומר נוזלי, כנראה אקונומיקה, על האוכל המוכן. בנוסף, החרימו הפקחים את האוכל והציוד שהיה במקום ונתנו למבקשי המקלט יומיים לפנות את האזור מכל האוהלים והציוד שבמקום.

> מי ייתן חוק המלצרים למלצריות שמוטרדות מינית?

דחפור הורס את אזור המסעדות מחוץ לכלא חולות (חדשות מחולות)

דחפור ליד אזור המסעדות מחוץ לכלא חולות (חדשות מחולות)

זוהי הפעם השנייה בה נהרס מתחם המסעדות שהקימו מבקשי מקלט מחוץ לכלא. בשל כמות ואיכות המזון הירודה בתוך חולות, ומשום שאינם מורשים להכניס אוכל לתוך הכלא, החליטו מבקשי מקלט להקים מתחם מחוץ לגדרות הכלא בו יוכלו לבשל ולאכול אוכל שהביאו מבאר שבע או מהאזור, לשבת לשתות, ולהעביר את זמנם בנעימים, עד כמה שאפשר. לאחרונה הביאו גם שולחנות ביליארד ומתקני כושר למקום.

ב', שוהה בחולות מספר ש"המתחם שהקמנו בחוץ חשוב לנו מכמה סיבות: ראשית, האוכל שנותנים לנו בחולות הוא בלתי אכיל, לרוב לא מבושל ואינו מספיק. דבר שני, אנשים רוצים קצת ליהנות, לשבת עם חברים, לשתות ולאכול מה שהם רוצים. סיבה נוספת היא שלפעמים אנשים מגיעים לחולות לחדש את הוויזה שלהם אבל הם צריכים להשאר בחוץ, לעתים אף שעות ארוכות. הם צריכים מקום בחוץ בו יוכלו לחכות ואפשרות לאכול ולשתות.

"לדעתי הסיבה שהם לא רוצים שיהיה לנו את המתחם בחוץ היא שהם פשוט לא רוצים שתהיה לנו שום אפשרות ליהנות או להקל על השהות שלנו פה. הם רוצים שאנשים יכעסו או יסבלו ואז אולי יחתמו על טפסי הגרוש לאוגנדה או לאריתריאה".

הפוסט נכתב על ידי קבוצת "חדשות מחולות" – מבקשי מקלט הכלואים בחולות, בוגרי קורס צילום שנערך בשיתוף "סטודנטים בבן גוריון למען פליטים" והונחה על ידי צלמי אקטיבסטילס אורן זיו וקרן מנור.

> קור, צפיפות ורעב: תיעוד נדיר של החיים בתוך מתקן חולות

אזור המסעדות מחוץ לכלא חולות בימים טובים (חדשות מחולות)

אזור המסעדות מחוץ לכלא חולות בימים טובים (חדשות מחולות)

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם. 

לתמיכה בשיחה מקומית
אישה רוכבת על סוס בחוף של אשדוד, בעיד אל-אדחא, 9 ביוני 2025 (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)

אישה רוכבת על סוס בחוף של אשדוד, בעיד אל-אדחא, 9 ביוני 2025 (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)

צעירות עוטות חיג'אב מבחירה, לא תפקיד ביה"ס להתערב

בחברה הערבית בישראל מתקיים דיון סוער, לאחר שבית הספר הנוצרי טרה סנטה בעכו אסר על תלמידה מוסלמית לעטות חיג'אב. האיסור מתעלם מכך שקם דור חדש של נשים שעבורן כיסוי הראש אינו סמל לכפייה דתית, אלא ביטוי לזהות אישית

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf