בתמונות: סופה זרעה הרס במחנה עקורים ליד חאן יונס
גשמים עזים ורוחות חזקות היכו באוהלים של העזתים שנאלצו לברוח מביתם בעקבות המתקפות הישראליות, והותירו רבים ללא מחסה בחורף הקרב
סופת הגשמים הראשונה של החורף הגיעה לעזה בשבוע שעבר, והציפה מחנות אוהלים ברחבי הרצועה הנצורה. כ-90% מאוכלוסיית עזה נעקרו מביתם מאז 7 באוקטובר 2023, לעיתים קרובות יותר מפעם אחת, ומאות אלפי פלסטינים גרים באוהלים מאולתרים, שאינם ערוכים להתמודד עם איתני הטבע. משרד התקשורת העזתי מעריך שכ-10,000 אוהלים נסחפו או נפגעו בסופה.
אחד המקומות שספגו את הפגיעה הקשה ביותר הוא מחנה העקורים שמתפרש לאורך החוף ליד חאן יונס, בדרום רצועת עזה. אוהלים רבים נסחפו לגמרי, והותירו את התושבים ללא כל מחסה. רשויות ההגנה האזרחית פרסמו אזהרות חמורות לתושבים הנותרים להתפנות מהמקום, בגלל החשש שרוחות חזקות וסופות נוספות יהרסו את המעט שעוד נותר.
עבור ילדים שגרים באוהלים האלה, החורף מחמיר את סבלם ומותיר אותם פגיעים במיוחד למחלות בדרכי הנשימה והיפותרמיה. הנזק שנגרם למחסה הרעוע שבו הם מתגוררים חושף אותם לקור העז ולהשפעות המתמשכות של ההתקפות הישראליות, בעוד המשפחות שלהם נאבקות לשרוד עוד חורף קשה.
אחד מהאוהלים שנפגע קשה בהצפות בשבוע שעבר שייך לפלסטין חאמד תאפש, במקור מנהר אל-בארד במערב חאן יונס. "אני גרה עם משפחתי באוהל שעשוי משמיכות", היא סיפרה למגזין 972+. "תיקנתי אותו לא מזמן, אחרי שנקרע, אבל הגשמים חדרו דרכו. מאז יום שני (שעבר), מי גשם הציפו את האוהל שלנו והרטיבו את כל הבגדים שלנו.
"אין לי דרך לספק חימום לילדים שלי", היא המשיכה. "אני לא יודעת איך אני יכולה להשיג להם בגדים. שתי הבנות שלי חולות, ואני מותשת מביקורים חסרי תועלת בבתי חולים. איך אנחנו יכולים לגור באוהל קרוע שלא מגן עלינו מהקור או מהגשם? בעלי שאל כבר פעם שלישית 'לאן נלך?', ואין לי תשובה".
דועאא אלבאז היא צלמת פלסטינית ממחנה הפליטים נוסייראת במרכז רצועת עזה, כיום מתגוררת בחאן יונס אחרי שנעקרה מביתה. היא חברה בקולקטיב הצלמים אקטיבסטילס. הכתבה התפרסמה במקור במגזין 972+. מאנגלית: יונית מוזס
אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.
בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.
בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.
זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית
לתמיכה – לחצו כאן