בתמונות: סופה זרעה הרס במחנה עקורים ליד חאן יונס

גשמים עזים ורוחות חזקות היכו באוהלים של העזתים שנאלצו לברוח מביתם בעקבות המתקפות הישראליות, והותירו רבים ללא מחסה בחורף הקרב

מאת:
אוהלי עקורים שניזוקו ממי גשם וים בחוף של חאן יונס, דרום רצועת עזה, ב-25 בנובמבר 2024 (צילום: דועאא אלבאז / אקטיבסטילס)

לפי הערכות, כ-10,000 אוהלים נסחפו או נפגעו בסופה. אוהלי עקורים שניזוקו ממי גשם וים בחוף של חאן יונס, דרום רצועת עזה, ב-25 בנובמבר 2024 (צילום: דועאא אלבאז / אקטיבסטילס)

סופת הגשמים הראשונה של החורף הגיעה לעזה בשבוע שעבר, והציפה מחנות אוהלים ברחבי הרצועה הנצורה. כ-90% מאוכלוסיית עזה נעקרו מביתם מאז 7 באוקטובר 2023, לעיתים קרובות יותר מפעם אחת, ומאות אלפי פלסטינים גרים באוהלים מאולתרים, שאינם ערוכים להתמודד עם איתני הטבע. משרד התקשורת העזתי מעריך שכ-10,000 אוהלים נסחפו או נפגעו בסופה.

אחד המקומות שספגו את הפגיעה הקשה ביותר הוא מחנה העקורים שמתפרש לאורך החוף ליד חאן יונס, בדרום רצועת עזה. אוהלים רבים נסחפו לגמרי, והותירו את התושבים ללא כל מחסה. רשויות ההגנה האזרחית פרסמו אזהרות חמורות לתושבים הנותרים להתפנות מהמקום, בגלל החשש שרוחות חזקות וסופות נוספות יהרסו את המעט שעוד נותר.

עבור ילדים שגרים באוהלים האלה, החורף מחמיר את סבלם ומותיר אותם פגיעים במיוחד למחלות בדרכי הנשימה והיפותרמיה. הנזק שנגרם למחסה הרעוע שבו הם מתגוררים חושף אותם לקור העז ולהשפעות המתמשכות של ההתקפות הישראליות, בעוד המשפחות שלהם נאבקות לשרוד עוד חורף קשה.

אחד מהאוהלים שנפגע קשה בהצפות בשבוע שעבר שייך לפלסטין חאמד תאפש, במקור מנהר אל-בארד במערב חאן יונס. "אני גרה עם משפחתי באוהל שעשוי משמיכות", היא סיפרה למגזין 972+. "תיקנתי אותו לא מזמן, אחרי שנקרע, אבל הגשמים חדרו דרכו. מאז יום שני (שעבר), מי גשם הציפו את האוהל שלנו והרטיבו את כל הבגדים שלנו.

"אין לי דרך לספק חימום לילדים שלי", היא המשיכה. "אני לא יודעת איך אני יכולה להשיג להם בגדים. שתי הבנות שלי חולות, ואני מותשת מביקורים חסרי תועלת בבתי חולים. איך אנחנו יכולים לגור באוהל קרוע שלא מגן עלינו מהקור או מהגשם? בעלי שאל כבר פעם שלישית 'לאן נלך?', ואין לי תשובה".

דועאא אלבאז היא צלמת פלסטינית ממחנה הפליטים נוסייראת במרכז רצועת עזה, כיום מתגוררת בחאן יונס אחרי שנעקרה מביתה. היא חברה בקולקטיב הצלמים אקטיבסטילס. הכתבה התפרסמה במקור במגזין 972+. מאנגלית: יונית מוזס

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, "שיחה מקומית" גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים.

התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות "שיחה מקומית", על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.

כאן אפשר להצטרף

לתמיכה – לחצו כאן
שלט באום אל פחם נגד הפשיעה המאורגנת בחברה הערבית, ב-5 במרץ 2021 (צילום: אורן זיו)

"הפשיעה היא פרויקט אסטרטגי של המדינה". שלט באום אל פחם נגד הפשיעה המאורגנת בחברה הערבית, 5 במרץ 2021 (צילום: אורן זיו)

בחברה הערבית משוכנעים: הפשיעה אינה מחדל. היא תוכנית שלטונית

בחברה הערבית דוחים את הטענות בדבר אוזלת היד של המדינה מול הפשיעה הגואה. מדובר במדיניות מתוכננת היטב, אומרים מומחים ופעילים, במטרה לפרק את החברה הערבית מבפנים ואף לעודד אותה להגר מהמדינה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf