newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בצל הקורונה, פלסטינים מציינים את יום האדמה ברשתות ומעל הגגות

סגר הקורונה לא מאפשר השנה את קיום הצעדות והטקסים המסורתיים שנערכים בכל שנה לציון יום האדמה. לאור הנסיבות, ועדת המעקב הפכה את היום לזיכרון וירטואלי שמצוין על ידי החלפת תמונות הפרופיל, הנפת דגלי פלסטין ושירה מהמרפסות

מאת:

התפשטות מגפת הקורונה והסגר המושת הן בתוך ישראל והן בשטחים לא מנעו מהפלסטינים לציין את יום האדמה ה-44 שחל היום.

דגל פלסטין בחיפה לציון יום האדמה ה-44 (באדיבות רשאד עומרי)

דגל פלסטין בחיפה לציון יום האדמה ה-44 (באדיבות רשאד עומרי)

ועדת המעקב העליונה יצאה בקריאה לפלסטינים בכל מקום לשנות את תמונת הפרופיל שלהם לתמונה שעוצבה במיוחד לזכר אותו יום קשה, בו נהרגו שישה אנשים מירי של שוטרים ישראלים בסכנין בגליל. כמו כן קראה ועדת המעקב לפלסטינים לעלות גגות הבתים או לצאת למרפסות ולשיר את ההמנון הפלסטיני או את השיר "אלעודה", 'השיבה', לתלות את דגל פלסטין, ולקיים כל פעילות משפחתית הקשורה ליום האדמה ולפרסם את הסרטונים של הפעילות בפייסבוק, ולהדליק נר לזכר החללים שנפלו ביום האדמה.

מוחמד ברכה, ראש ועדת המעקב, אמר לשיחה מקומית: "לפני התפשטות הקורונה הייתה לנו פגישה ברמאללה והחלטנו ביחד שנקיים הפגנות במוקדים שונים בארץ ובשטחים ובמחנות הפליטים בפזורה ובכל מקום בעולם אשר נמצאים בו פלסטינים באותה שעה. לאור המצב שוחחנו והחלטנו בגלל המגבלות לקיים את הפעילות אונליין. רק 10 נציגים, ובכללם אני, ילכו לבקר את הקבר של החללים, כי זה מה שמותר לפי חוק החירום. יצרנו קשר עם פעילים פלסטינים בכל מקום בעולם וביקשנו מהם להצטרף ליוזמה, ההיענות הייתה גדולה".

אתמול ועדת המעקב שלחה הודעה לעיתונות בו נכתב "יום האדמה ה-44 מצויין בתקופה מאוד קשה לעם הפלסטיני ולעולם כולו בצל התפשטות הקורונה, מצב בני עמנו אשר נמצאים במחנות הפליטים ובגדה תחת הכיבוש בכי רע, אין מי שידאג להגנה עליהם ועל בריאותם. בנוסף לכך הפלסטינים בישראל סובלים מאפליה קשה, עם המדיניות של ממשלת נתניהו האכזרית אשר מתעלמת מהצרכים של הערים והכפרים הערביים, במיוחד עשרות אלפי פלסטינים בנגב אשר המדינה לא מכירה בקיומם. יום האדמה השנה מתנהל בצל התוכנית האמריקאית והציונית הישראלית במה שנקרא 'עסקת המאה', שמטרתה לחסל את הקיום שלנו".

מאז אתמול (ראשון) בלילה התחילו פלסטינים לשנות את תמונות הפרופיל שלהם, ועמודי הפייסבוק מלאים בתמונות ודגלים פלסטינים. חלק מהפלסטינים תלו כבר אמש את דגל פלסטין מעל גגות בתיהם ולא חיכו לשעה 5 היום.

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.

לתמיכה בשיחה מקומית
יירוט של טיל מאיראן מעל הגדה המערבית, ב-18 ביוני 2025 (צילום: ויסאם השלמון / פלאש90)

יירוט של טיל מאיראן מעל הגדה המערבית, ב-18 ביוני 2025 (צילום: ויסאם השלמון / פלאש90)

מתחבאים מטילים בארון: ישראלית בגדה המערבית בזמן מלחמה

כמו כל ההורים הישראלים, גם שרי בשי מתמקדת בשמירה על ילדיה, פיזית ונפשית. אלא שהיא יהודייה שנשואה ליליד עזה ומתגוררת בגדה, בלי אזעקות ובלי מקלטים, ובתה המתבגרת רואה באיום האיראני זירה נוספת להפגין את עצמאותה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf