newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

פעילים ירושלמים בפעילות לילית: פליטים, ברוכים הבאים!

מאת:
השאירו תגובה
א א א

קבוצת פעילים מירושלים שינו הלילה (בין שלישי לרביעי) את שלט הכניסה לעיר ירושלים, והנכנסים לירושלים זכו לראות מסר חריג: פליטים, ברוכים הבאים! השלט הוסר לאחר זמן קצר.

"הרגשנו שאנו חייבים לעשות זאת למען רווחתם של מבקשי המקלט", הסבירו הפעילים. "בשבועות האחרונים נהרגו עשרות מבקשי מקלט בגבול הדרומי של ישראל", נכתב בהודעה ששלחו הפעילים בלעדית לשיחה מקומית, "הנושא כמעט ולא זכה להתייחסות בכלי התקשורת, בוודאי שלא התייחסות אנושית. הנושא כמעט ולא זוכה לדיון ציבורי משמעותי. פעלנו מתוך אמונה שניתן לשנות את זה, שחייבים לשנות את זה".

מקרי המוות על גבולנו הדרומי לא היו הסיבה היחידה שהובילה את הפעילים למחות דווקא בימים אלו. אתמול דווח בעיתון "הארץ" כי בית הכלא חולות ("מתקן שהייה" בכינויו הרשמי) נמצא בתפוסת שיא: כ-2,500 מבקשי מקלט כלואים בו ללא משפט.  "זה המאבק של כולנו", מסרו הפעילים, "אסור לתת יד למצב שבו בני אדם מאבדים את חייהם על גבולותינו, אלפים כלואים ומגורשים ממחוזותינו תוך התעלמות מוחלטת מהעבר שלנו. אסור לתת לזה להמשיך להתקיים".

הפעילים ביקשו להזכיר את אחריותה של ממשלת ישראל לאי-יציבות באפריקה עקב מעורבות המדינה בסחר-בנשק ובתמיכה דיפלומטית במשטרים רצחניים ביבשת בכלל ובאריתראה בפרט.

הסיסמה "פליטים, ברוכים הבאים!" (Refugees Welcome) היא הסיסמה הבולטת בחודשים האחרונים בסדרת מפגני תמיכה ציבוריים בפליטים ומבקשי מקלט ברחבי אירופה. "אנחנו דורשים להגיד באופן חד וברור – בירושלים, בישראל, בכל מקום: מי שצריך מחסה, ביטחון והגנה – ברוך הבא", כתבו, "יש להנהיג בציבור דיון פורה, יצירתי ויצרני בנושא הטיפול הממשלתי במבקשי המקלט בישראל".

זמן קצר לפני פרסום הידיעה קיבלתי פניה נוספת מקבוצת הפעילים: "חשוב לציין שהפרוייקט נעשה לזכרו של הבטום זרהום ז"ל, שנרצח בלינץ' בבאר-שבע. יותר אנחנו לא שותקים: פליטים, ברוכים הבאים!"

הפוסט פורסם גם באנגלית באתר 972+.

> "הכי טוב לי באפגניסטן, אבל מה יהיה עם הבנות?": יומן מגבול קרואטה-סרביה

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf