newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בני משפחת הילדים שנהרגו מהפצצת צה"ל בחוף קוראים להתערבות בינלאומית

מאת:
השאירו תגובה
א א א

הפרקליטות הצבאית הודיעה השבוע על סגירת תיק החקירה בעניין הריגתם של ארבעה ילדים על חוף עזה לפני שנה, ללא הגשת כתב אישום. לטענת הפרקליטות מהחקירה עלה שארבעת הילדים היו על החוף באזור קרוב למבנה ששימש אנשי חמאס, ושלא הייתה דרך בעת ההפצצה לדעת שמדובר בילדים ולא בלוחמי הארגון.

בתגובה להחלטת הצבא אמרו השבוע לסוכנות AFP קרובי משפחתם של הילדים – אסמעיל (9), עאהד (10), זכריה (10) ומוחמד (11) בכר – כי ידרשו התערבות של הקהילה הבינלאומית בפרשה.

"אופייני לכיבוש, שמפציץ בתים על יושביהם והורג ילדים, להכריז שחייליו חפים מפשע", אמר זכריה בכר, דודם של הילדים. "אנחנו מבקשים מהקהילה הבינלאומית להתערב ברצינות ולעצור את הפארסה הזאת".

לפי דיווח AFP, כפי שצוטט בסוכנות "מען", עיתונאי מערבי שהיה נוכח במקום בעת ההפצצה דחה את טענות הפרקליטות הצבאית, ואמר שלא הייתה כל כך לפספס את העובדה שהדמויות הרצות על החוף הן ילדים. "כולם היו ממש קטנים, עד כדי כך שחשבתי שהם צעירים מכפי גילם האמיתי", אמר.

הריגתם של ארבעת הילדים על החוף, מול עיניהם של עיתונאים זרים רבים ששהו במלון סמוך, הייתה אחד מהאירועים הבולטים של מלחמת "צוק איתן" בקיץ שעבר, וסביר להניח שתעמוד על סדר יומה של ועדת הבדיקה הבינלאומית שצפויה לחקור את אירועי המלחמה בקרוב.

> הספורט האתגרי שכובש את עזה: "פארקור זה החמצן שלי"

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf