newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מרואן ברגותי: שלושה דברים צריכים לקרות כדי שההתנגדות תפסק

מאת:
השאירו תגובה
א א א

אתמול (ראשון) הועמד לדין משמעתי בכלא הדרים מרואן ברגותי בגלל מאמר שפורסם בשמו בעיתון הגארדיאן הבריטי. ברגותי הוא אסיר פוליטי שנידון לחמישה מאסרי עולם ועוד 40 שנה בכלא הישראלי. הוא גם נחשב לסמל פלסטיני ונבחר לפרלמנט הפלסטיני גם בהיותו בכלא.

במאמר בגרדיאן, שכותרתו "לא יהיה שלום עד שישראל תפסיק את הכיבוש", טוען ברגותי שישראל בחרה בכיבוש על פני האפשרות לשלום, ושהיא השתמשה במשא ומתן המדיני כענן עשן להסתיר את המשך התכנית הקולוניאליסטית.

ברגותי ממשיך וכותב שהקהילה הבינלאומית לא הצליחה לחייב את ישראל לעמוד בהחלטות האו"ם ולסגת מהשטחים הכבושים, ולכן אי אפשר להתפלא שהמאבק נגד הכיבוש ממשיך. הוא גם מזהיר שדרך הפגיעה בסטטוס קוו באל אקצא הופכת ישראל את הסכסוך ממאבק לאומי למאבק דתי.

ברגותי טוען שההתנגדות תפסיק ברגע ששלושה דברים יקרו: שישראל תיסוג מהשטחים שכבשה ב-67', שתכיר בזכויותיהם הטבעיות של הפלסטינים, ושתשחרר את כל האסירים הפלסטינים.

מרואן ברגותי הוא מנהיג פוליטי, ובמאמר הוא מייצג רבים בציבור הפלסטיני. הנקודות שהוא מעלה נטענות כבר שנים ועשרות שנים על ידי מנהיגים פלסטינים. חשוב שישראלים יבינו שכל עוד הנקודות האלה לא נמצאות על שולחן המשא ומתן, או שהממשלה מצהירה מלכתחילה שהיא לא תענה להן, ישראלים ופלסטינים ימשיכו למות כאן. ראש הממשלה יכול לפחות להיות כנה עם העם הישראלי, ולהודות שהוא וממשלתו אינם מעוניינים במשא ומתן, ושהם מוכנים להמשיך להקריב את כולנו על מזבח הכיבוש.

> לפלסטינים אסור ליפול שוב במלכודת האלימות הישראלית

גרפיטי של מרוואן ברגותי על חומת ההפרדה, ליד רמאללה (SP FotoCC BY NC-ND 2.0)

גרפיטי של מרוואן ברגותי על חומת ההפרדה, ליד רמאללה (SP FotoCC BY NC-ND 2.0)

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf