newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הלחץ עבד: עיריית ת"א החזירה את החשמל למאהל ארלוזורוב. עדיין דרוש סיוע בסופה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

בזכות קמפיין של פעילים חברתיים החזירה עיריית תל אביב את החשמל למאהל ארלוזורוב, רגע לפני הסופה הגדולה.

בתחילת השבוע ניתקה העירייה את המאהל מחשמל בטענה שכמה מיושבי המאהל מתחברים אליו באופן פיראטי ומסוכן. בכך התעלמה העירייה מהחלטת בית המשפט שחייבה אותה לחבר את "קרוואן הרווחה" שהוצב במקום לחשמל ולאפשר לתושבים לחבר אליו מקרר וקומקום.

מאז שפורסם כאן ובחדר המצב על ניתוק החשמל התגייסו עשרות פעילים חברתיים לקמפיין של סמסים לבכירי העירייה – סמנכ"ל התפעול, רובי זלוף, סגנית ראש העירייה, מיטל להבי, ואחרים – בדרישה לדאוג ליושבי המאהל לקראת הסערה. בעקבות הקמפיין אתמול (חמישי) שלחה העירייה פועלים של חברת חשמל שחיברו בחזרה את הקרוואן לחשמל. בעירייה גם החליטו לפתוח מקלט ציבורי סמוך לטובת חסרי הבית למשך הסופה.

לצד השמחה על פירורי החסד שהצלחנו לקבל, צריך לזכור שעיקר המאבק של מאהל ארלוזורוב הוא על הזכות לקורת גג ולקיום בכבוד.

מעבר לכך, המצב עדיין קשה במאהל. סוף השבוע הזה קר וגשום במיוחד. העירייה אמנם חיברה את החשמל, אבל אוסרת על שימוש בכיריים חשמליים או במיקרוגל, כי אלה לא הוזכרו מפורשות בהחלטת בית המשפט שחייבה את החיבור לחשמל – אלא רק מקררים וקומקומים. מבחינת העירייה, בישול במקום יכול להיות רק על מדורות, שוודאי שלא ניתן להבעיר בגשם.

התושבים ישמחו מאוד לתרומות של אוכל חם ושל שמיכות ובגדים חמים. את התרומות אפשר להביא למקלט ברחוב דפנה 32, או לקרוואן שעומד במאהל.

מראה של חלק ממאהל ארלוזורוב היום (שישי) בצהרים צילום: אבי בלכרמן

מראה של חלק ממאהל ארלוזורוב היום (שישי) בצהרים צילום: אבי בלכרמן

> נמסים בגשם: האנשים שמעבירים את הסופה בלי טיפת חום

הודעות סמס לרובי זלוף, סמנכ"ל תפעול בעיריית תל אביב

הודעות סמס לרובי זלוף, סמנכ"ל תפעול בעיריית תל אביב

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

השאירה מאחוריה בור גדול. בות'יינה דביט (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של בות'יינה דביט)

"הסלע שראה את האופק". לזכרה של בות'יינה דביט

שנים רבות של פעילות פוליטית, חברתית ופמיניסטית הפכו את דביט, אדריכלית ובת למשפחה קומוניסטית מרמלה, לאחת הדמויות המזוהות ביותר עם העיר. מסע הלוויה שלה סימל את המרקם המיוחד של האנשים שראו בה שותפה לדרך

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf