newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

קריאה לרון חולדאי: מנע פינוי מאהל ארלוזורוב וגירוש חסרי הדיור

מאת:
השאירו תגובה
א א א

בעוד כשבוע צפויה חברת נת"ע להרחיב את עבודות החפירה שהיא מבצעת בגן הרכבת (וולובלסקי-קרני), מה שיוביל לעקירתם של רבים מיושבי מאהל ארלוזורוב. לקראת העבודות הוציאה העירייה קריאה ליושבי המאהל להתכנס לשטח מצומצם, שלא יספיק לכל עשרות חסרי הדיור שהתכנסו במאהל בשנתיים האחרונות, ויש חשש שמי שלא יזוזו מרצונם יפונו מכוח.

באגודה לזכויות האזרח החליטו להתגייס לצד יושבי מאהל ארלוזורוב, ופנו לרון חולדאי בקריאה שידחה את העבודות במקום כל עוד לא נמצאה קורת גג לכל יושבי המאהל. כפי שכתב עו"ד גיל גן-מור לחולדאי, יושבי המאהל "אמנם מוחים על מצבם אך הם שם בלית ברירה ובהיעדר פתרון דיור, ופינויים מהגן משמעו שהם יוותרו במרחב הציבורי בעיר".

באגודה קוראים לציבור להצטרף להפעלת הלחצים על עיריית תל אביב ולשלוח מכתבים דחופים לחולדאי למען יושבי המאהל.

מאז הפנייה התחילו יושבי מאהל ארלוזורוב להתארגן, ובאמצעות עורך הדין חגי קלעי הם שלחו מכתב לעירייה לקראת הגשת עתירה מנהלית. אם העירייה לא תחזור בה, העתירה אמורה להיות מוגשת בימים הקרובים.

> חיים בצד הדרך: שנה בתמונות עם קהילת מאהל ארלוזורוב-נמיר

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

השאירה מאחוריה בור גדול. בות'יינה דביט (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של בות'יינה דביט)

"הסלע שראה את האופק". לזכרה של בות'יינה דביט

שנים רבות של פעילות פוליטית, חברתית ופמיניסטית הפכו את דביט, אדריכלית ובת למשפחה קומוניסטית מרמלה, לאחת הדמויות המזוהות ביותר עם העיר. מסע הלוויה שלה סימל את המרקם המיוחד של האנשים שראו בה שותפה לדרך

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf