newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

אתר nrg מציג: פריצת דרך פמיניסטית

מאת:
השאירו תגובה
א א א

היום, יום המאבק באלימות נגד נשים, יצא אתר החדשות nrg עם מאמר מערכת שמסמן בעיני פריצת דרך אמיתית במאבק הפמיניסטי. הכותרת המבטיחה הכריזה: "משנים סיקור, משנים מסר: nrg מתמקד בתוקפים". המשך המאמר לא איכזב.

למאבק באלימות נגד נשים יש המון חזיתות אבל התקשורת היא ללא ספק אחת המרכזיות שבהן. כלי התקשורת הממוסדת הנשלטים ומונהגים על ידי גברים וממומנים על ידי חברות פרסום שמתפרנסות מהחפצה והשפלה של נשים הם לרוב לא מקום ידידותי במיוחד עבור מחצית האוכלוסיה שכורעת תחת עול של אי שוויון ואלימות וכמובן שגם לא מייצגים נאמנה את האינטרס הציבורי הנשי מול אותה אלימות.

מתוך המציאות הזאת הצליח דסק החדשות של nrg להוציא טקסט אחר לגמרי. כזה שנוגע בכמה נקודות חשובות וכואבות במקומה של התקשורת במציאות הקיימת, לוקח אחריות על המקום החשוב של העיתונות בעיצוב התודעה הציבורית והחשוב מכל- מציע פתרונות ומבטיח ליישם אותם.

המאמר מבטיח לשנות את בחירת התמונות שלו בסיקור אירועי אלימות על רקע מיני או מגדרי מתמונות אילוסטרציה של נשים כפופות המסתירות את פניהן בבכי בושה וקורבנות, תמונות שלרוב גם מלאות רמיזות מיניות, לתמונות המדמות את האלימות שהתרחשה, את התוקף את אלימותו ואכזריותו. עוד מבטיחה כאן המערכת לגלות רגישות גבוהה כאשר כתבים יפנו אל נפגעות או יראיינו אותן, בעיקר במקרים בו הנפגעות הן קטינות או קטינים. עוד מובטח כאן להקפיד לא להאשים את הקורבן גם לא בדרכים עקיפות ולא לכבס מילים אלא לתאר את המציאות הקשה במונחים מדוייקים ככל שניתן.

כבוד גדול לדסק החדשות של nrg על הצעד המהפכני הזה. אם הם יעמדו ברף שהציבו לעצמם רק הימים יגידו. נשאר לקוות שנצליח לדרוש מהם לקיים הבטחות, שגם שאר מדורי האתר יקפידו יותר בכבודן של נשים ושגם כלי תקשורת אחרים ילכו בעקבותיהם.

> אם היו מטפלים באלימות נגד נשים כמו שמטפלים בטרור

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf