newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הפורשה הצהובה ומות נכדו של איש דת בכיר שהציתו גל זעם באיראן

מאת:
השאירו תגובה
א א א

הפורשה הצהובה המעוכה הזו ושני הצעירים שנהרגו בה מעסיקים את התקשורת הפרסית כמעט שבוע:


ביום שלישי שעבר, בשעה ארבע לפנות בוקר, הפורשה הצהובה שנסעה ברחובות טהראן במהירות 205 קמ"ש התנגשה בעץ, ושני נוסעיה מתו במקום. זה כשלעצמו לא היה מעורר כזאת סערה אלמלא הצעיר היה מחמד חסין רבאני, נכדו של אחד מאנשי הדת החשובים באיראן, אייתוללה עבד אלרחים רבאי שיראזי, שישב בזמנו של השאה בכלא למעלה מעשר שנים ולאחר המהפכה הפך לדמות מרכזית, בעצמו נהרג בהתהפכות כלי רכב לפני שנים.

לצדו של מחמד חסין ישבה ברכב בחורה צעירה, פריבש אכבר זאדה, שתמונות חושפניות שלה ממלאות כעת את הרשת, אם כי במודעות האבל דאגו כמובן לשים תמונה צנועה שלה, מכוסה כליל.

שאלת הפערים המעמדיים המטורפים באיראן מעסיקה לא מעט את השיח הציבורי. התמונות האלה של נכדו של אייתוללה רבאני, בשר מבשרו של משטר שאמור היה להביא את בשורת הצניעות והצדק כחלופה למשטר המושחת והראוותני של השאה, הציתו רמה חדשה של כעס, במיוחד אחרי שנים שבהן רוב הציבור האיראני נמחץ תחת הקשיים הכלכליים בעקבות החרם הבינלאומי.

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf