newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

אאוטסיידר מזרחי: בשולי כתבת "עובדה" על עזרא נאווי

מאת:
השאירו תגובה
א א א

אני עוד אתייחס לכתבה של "עובדה", אבל בינתיים הערת אוף טופיק (או שלא) קטנה: ההתנהלות של עזרא נאווי, גם לנוכח התחקיר, הזכירה לי את טלי פחימה ואת הדיון הציבורי סביבה. בשני המקרים מדובר במישהו (מזרחי) שלא בא מתוך הממסד של השמאל וארגוני זכויות האדם (שרובם המכריע אשכנזי). בהתאם, לא פחימה ולא נאווי מדברים את השפה הנקייה של ארגוני זכויות האדם, שמדגישה אי אלימות ותומכת בזכויות במובן הליברלי שלהן, אבל מתרחקת מהאלמנט הלאומי במאבק הפלסטיני, מכיוון שהאלמנט הזה גם כולל אלימות בתוכו.

סוג ההזדהות של נאווי ופחימה עם הפלסטינים הוא טוטאלי ורגשי יותר, והם מקבלים את ההיגיון הלאומי הפלסטיני, ובתוכו גם את היחס למשת"פים (במקרה של נאווי) באופן שהשמאל לא יעשה או יצדיק, מסיבות ברורות. כאמור, קשה להימנע מהמחשבה שיש קשר בין הזהות המזרחית של שניהם לבין האופי של הפוליטיקה שלהם, שמציג אלטרנטיבה גם לשמאל וגם לימין.

בהקשר הזה, מעניין יהיה לראות אם יהיו פעילים מזרחיים שיגנו על עזרא נאווי, בין השאר מתוך ההבנה של המקום הזה. אני טיפה סקפטי, ולו בגלל ההסתייגות הגוברת בקרב רבים מהפעילים הללו מזיהוי עם העניין הפלסטיני (עובדה אירונית כשלעצמה).

כמובן, יש לקחת בחשבון גם את ההבדל המרכזי בין פרשות פחימה ונאווי: בשיח הציבורי של לפני עשור היה ברור שטלי פחימה אינה מייצגת אף אחד חוץ מאת עצמה; ואילו "עובדה" והמגיבים לה עשו כל מאמץ לקשור את נאווי ל"שמאל" במובנו הרחב, ובכך להפוך אותו למייצג של עמדה או תופעה רחבה יותר. יותר משהעובדה הזו מלמדת על נאווי או השמאל, היא אומרת משהו על התקופה.

כאמור, מחשבות קצת יותר מסודרות – בשבוע הבא.

> הדברים שבתחקיר עובדה על עזרא נאווי לא טרחו לשאול

עזרא נאווי, 2009 (אורן זיו / אקטיבסטילס)

עזרא נאווי, 2009 (אורן זיו / אקטיבסטילס)

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf