newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

ביה"ד החזיר לעבודה ראש ועד במעון סיעודי, קבע כי יש חשש שפוטר כדי לפגוע בהתארגנות

מאת:
השאירו תגובה
א א א

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב החליט אתמול (רביעי) להחזיר לעבודה את ליאור קיי אבישי, עובד סוציאלי במעון הסיעודי "כלנית" ביפו, במטרה להגן על התארגנות העובדים הראשונית במקום. ההחלטה לבטל את פיטוריו של קיי אבישי, שהתקבלה בעקבות דיון ראשון בעניינו שבוע שעבר, היא החלטה זמנית שתקפה למשך המשפט ועד אשר יתקבל פסק דין סופי.

ההסתדרות הכללית עתרה לבית הדין בטענה שפיטוריו של קיי אבישי נועדו לפגוע בהתארגנות העובדים במעון, שהוא מובילה, זמן מועט לאחר שההנהלה גילתה על קיומה של ההתארגנות. ההנהלה טענה שהפיטורים עניינים לגמרי, שאינם קשורים להתארגנות ושאין לה כל התנגדות לקיומה של התאגדות עובדים.

בהחלטתם הזמנית קבעו השופטת דגית ויסמן ונציגי הציבור אורית הרצוג וצבי שוייגר כי לא שוכנעו שהייתה עילה מוצדקת לפיטורים. השופטים קבעו שאמנם ליאור קיי אבישי גילה כמה סימנים ל"אי התאמה" למקום העבודה, אך שסימנים קטנים כאלה, ובודדים לאורך שלוש שנות עבודתו, מצדיקים אולי נזיפה אך לא פיטורין. הדברים ברורים יותר, קבע בית הדין, בתקופה שבה ההתארגנות של העובדים תלויה בו, וזאת "בשל סמיכות הזמנים בין התארגנות העובדים ובין זימונו של אבישי לשימוע, והעובדה כי אין סיבה אחת קונקרטית שמצדיקה בעינינו צעד קיצוני של פיטורי עובד".

"שוכנענו שפיטוריו של אבישי יביאו לפגיעה בהתארגנות הראשונית של עובדי המשיבה ומשום כך יש לקבל את הבקשה ולהורות על החזרתו של אבישי לעבודה אצל המשיבה", נקבע בפסק הדין.

בעניין הטענות של המעסיק בעניין התבטאויות של העובד נגד מבצע צוק איתן, כתבה השופטת: "אנו סבורים שאין לשקול לחומרא התבטאויות שונות של עובדים במהלך ימי צוק איתן, באשר מדובר בתקופה רווית מתח לכל הציבור בישראל, ועל רקע זה יש להאמין שנאמרו דברים שבימים כתיקנם לא היו נאמרים".

הדיון בתיק יתחדש בתחילת ספטמבר.

> כשמסתירים פיטורים של יו"ר ועד בתירוצים של אי-נחת ופוליטיקה
>  כך פיטרו אותי בהתראה של רגע כי רציתי להקים ועד עובדים

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
ההצלחות שלו במאבק נגד ישראל לבנון הקנו לו אוהדים רבים. פלסטינים בשכם מחזיקים בתמונות של חסן נסראללה אחרי ההתנקשות בו (צילום: נאסר שתאיה / פלאש90) .

ההצלחות שלו במאבק נגד ישראל לבנון הקנו לו אוהדים רבים. פלסטינים בשכם מחזיקים בתמונות של חסן נסראללה אחרי ההתנקשות בו (צילום: נאסר שתאיה / פלאש90)

כמו נאצר בשעתו, נסראללה השאיר רבים בעולם הערבי בתחושת יתמוּת

ג'מאל עבד אל נאצר מת ב-28 בספטמבר 1970. בדיוק 54 שנים מאוחר יותר, הודיע חזבאללה על מות מנהיגו חסן נסראללה מהתנקשות ישראלית. לשניהם היו אוהדים רבים בעולם הערבי, וגם אויבים, ומותם מותיר תחושה של תבוסה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf