newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

זו לא טעות, זו מדיניות: תשובה לנועם שיזף

מאת:
השאירו תגובה
א א א

צודק נועם שיזף. הדבר הבולט ביותר כרגע הוא אכן היעדר הנהגה בצד הישראלי. שמענו כל מיני קציני משטרה אומרים שלא ניתן לקחת את החוק בידיים, וגם ביבי אמר משהו על מדינת חוק. אבל לא זו השאלה. כי גם החוק לא אמור לפגוע בחפים מפשע.

ההצהרה הדרושה כרגע היא "הלו, אנחנו לא במלחמה. יהודים וערבים חיים כאן ביחד וצריכים להמשיך לחיות כאן ביחד, כשווים. לנו כמדינת ישראל אין שום כוונה לפגוע בערבים או להפלות אותם רק בגלל שהם ערבים, ולא נסבול שום פעולה שתנסה לשנות את המצב הזה. נערים נרצחו, ונעשה הכל כדי למצוא את רוצחיהם, אבל לא נפגע באף אדם לא מעורב ולא אשם, משום צד, רק בגלל השתייכותו הלאומית, הדתית או הפוליטית".

הצהרה כל כך פשוטה. כל כך "א-פוליטית", במובן שהיא צריכה להיות מובנת מאליה, דמוקרטית, שקולה, ממסדית. אלא אם הממסד מבוסס מראש על גזענות ממסדית.

אבל במדינה שמראש מגדירה את עצמה כמדינה ליהודים, שבה התיישבות היא יהודית בלבד, שהצבא מניח שתפקידו להגן רק על יהודים, שמליוני פלסטינים חיים תחת משטר צבאי ומערכת חוק שונה מזו של יהודים באותו שטח, שענישה קולקטיבית היא מציאות יום-יומית – העובדה שאין התבטאות כזו היא לא טעות, היא מדיניות.

> הדבר הבולט ביותר כרגע הוא היעדרה של הנהגה בצד הישראלי

> חטיפות ורציחות ומה שאחריהן: הסיקור המלא

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf