newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

חתני פרס ישראל ועשרות אנשי רוח קוראים לשחרור המשוררת דארין טאטור

מאת:
השאירו תגובה
א א א

למעלה מ-180 אקדמאים, אמנים ואנשי רוח, ובהם חמישה זוכי פרס ישראל, פרסמו הבוקר (חמישי) עצומה הקוראת לשחרורה ממעצר ולביטול משפטה של המשוררת דארין טאטור. טאטור נעצרה לפני שנה ויומיים, הועמדה למשפט על הסתה לאלימות בגין שיר שכתבה (השיר הזה) וכמה פרסומים בפייסבוק, ומאז היא העבירה שלושה חודשים בבתי כלא ועוד תשעה חודשים במעצר בית מלא.

"מצב זה שבו משוררת נעצרת ונשפטת בגין כתיבת שיר סותר את יסודות הדמוקרטיה, חופש הביטוי וחופש היצירה האמנותית", נכתב בעצומה. "היחס לדארין טאטור מבטא מדיניות של אפליה חמורה ביחס לחופש הביטוי של אזרחי ישראל הערבים הפלסטינים. הניסיון להציג באור פלילי מחאה פוליטית לגיטימית מונע אפשרות של שיח כן ונועד לחסום כל אפיק להידברות בין יהודים וערבים במדינה".

בין הקוראים לשחרורה של דארין טאטור נמצאים גם זוכי פרס ישראל דויד גרוסמן, א.ב. יהושע, טוביה ריבנר, פרופ' אבישי מרגלית ופרופ' שמעון זנדבק, וכן המשוררות אגי משעול, טל ניצן, תהל פרוש, הילה להב ונעם פרתום, הסופרים איימן סיכסק, דרור בורשטיין ואיריס לעאל, ועוד עיתונאים, אקדמאיות וקולנוענים.

> חיילים הרגו נער בעזה בירי בכינון ישיר של פצצת תאורה

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf