newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מה שעזתים יכולים לעשות כדי להציל את חייהם

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כותב אורח: מחמוד איסמעיל, עזה

אל תשב במרפסת, רצחו איש שיצא לעשן סיגריה בצפון (הרצועה). אל תעמוד בכניסת הבית, הליקופטר הפגיז חבורה של צעירים בעת שישבו מול בניין המגורים שלהם בח'אן יונס. אל תעלה לגג הבית, שני ילדים מתו על גג ביתם בעזה כי אמם חשבה שהגג יותר בטוח מהרחוב. ואל תשלח אותם לשחק במשחקייה, כולנו יודעים מה קרה לילדים שם. אל תלך לשוק, 20 אנשים נרצחו בזמן קניית מצרכים לסעודה המפסקת.

הבית שלך עוד לא הופגז? אל תחזור אליו, הבית של השכן שלך יעד להפגזה, אם נפצעת אל תלך לבית חולים, כי אינו מקום בטוח יותר מכל בניין אחר. אם ברחת והפכת לעקור, אל תחפש מחסה בבית ספר, כמה אנשים מתו בהפגזות שלושת בתי הספר עד הרגע הזה? הפסקתי לספור.

מה ביכולתך לעשות? אתה יכול למות, כפי שניתן לראות לעיל. הצבא הכי חזק ומוסרי בעולם של המדינה הכי דמוקרטית נותן לך חופש מלא לבחור את הדרך הכי מתאימה לך למות.

הביאה ותרגמה מערבית: חנין מג'אדלה

> "מול עיניי נפל תינוק. אמו החזיקה אותו ביד אחת ובשנייה דגל לבן" / מחמוד איסמעיל

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf