newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הפורמולה של ברקת מהנדסת מחדש את קו הרקיע של ירושלים

פרסום החוצות של מירוץ הפורמולה 1 המתקיים היום בירושלים מציג קו רקע ירושלמי מדומיין, בלי כנסיות, מסגדים או אפילו כיפת הסלע, אבל עם היכל הספורט החדיש

מאת:

כותב אורח: אלדד ברין

קחו דקה להתבונן בלוגו הגרפי של אירוע "פורמולה ירושלים", המתקיים השנה בפעם השנייה:

תמונת לוגו של מירוץ פורמולה 1 בירושלים

תמונת לוגו של מירוץ פורמולה 1 בירושלים

נעזוב לרגע את העובדה שהשלט לקידום האירוע, שהודפס ונתלה באלפיו מכספי הארנונה של כלל תושבי העיר ובא לפרסם אירוע לטובת כלל תושבי העיר, לא כולל כיתוב בשפת-האם של 40 אחוז מתושבי העיר. לא נתקטנן כרגע גם על העובדה שאין בין מכוניות מירוץ ובין ירושלים ולו כלום, ושמוטב היה לנצל את הכסף (שלא כולו בא מחסויות) לצרכים בוערים יותר, שבירושלים הם בוערים במיוחד.

אני מבקש שנתבונן לרגע בכרזה עצמה. יושב לו קופירייטר, מן הסתם יהודי, וחושב לעצמו (או שמישהו מגבוה חושב עבורו): מה מסמל את ירושלים? מה קו הרקיע האופייני שלה? אז ככה, משמאל לימין, יש לנו את גשר המיתרים, טחנת הרוח של מונטיפיורי, מגדל דוד, מגדל העיר, וממש מימין – הארנה החדשה, שזה עתה נולדה ולא ממש מהווה אייקון אדריכלי יוצא-דופן. מה אין בקו הרקיע? אין כנסיות, לפחות לא כאלו שניתן לזהות, אין את מסגד אל-אקצא והכי חמור: להיכן נעלמה כיפת הסלע, האייקון הירושלמי האולטימטיבי?

אתם מתארים לכם כרזה לאירוע "פורמולה ניו-יורק" ללא צללית של האמפייר סטייט בילדינג, או הקרייזלר? "פורמולה 1 פריז" ללא צללית של מגדל אייפל, או "פורמולה 1 לונדון" ללא צללית של הביג-בן והלונדון-איי? והנה, בירושלים, שראש העיר שלה עושה שמיניות באוויר על-מנת למתג אותה כעיר-תיירות בשורה אחת עם רומא וברצלונה, ישנה התעלמות מכוונת ומודעת מ"סמלה המסחרי" המפורסם ביותר.

אבל למה להתלונן? יש את "מגדל העיר", לא?

אלדד ברין הוא מורה-דרך ירושלמי שמשתדל לשמור על עיניים פקוחות ולחפש את אלוהים – ואת השטן – בפרטים. הפוסט פורסם גם באנגלית באתר 972+

> במזרח ירושלים לא רוצים לחזור לשגרה של הריסות ומעצרים

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf