newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

צפו: הפגנת "נאבקים על הבית" בתל אביב

אלפי מפגינים מחו נגד מדיניות הריסות הבתים של המדינה בציבור הערבי. ההפגנה הייתה חלק מיום מחאה כללי למען הזכות לדיור, והתקיימה בתל אביב כחלק מניסיון של הנהגת הציבור הערבי לפנות לציבור היהודי למאבק משותף

מאת:

למעלה מאלפיים אנשים הגיעו אחר הצהריים (שלישי) להפגנה בכיכר רבין נגד הריסות בתים, בדגש על ההריסות האחרונות בכפר כנא, בדהמש, בלוד ובנגב, ולמען הזכות לדיור.

ההפגנה אורגנה על ידי עדת המעקב העליונה לציבור הערבי בישראל ושל הרשימה המשותפת, כחלק מיום שביתה כללית בציבור הערבי. המפגינים הגיעו באוטובוסים מרחבי הארץ, והשתתפו בה גם חברי כנסת של הרשימה המשותפת ושל מרצ. בולטת באירוע השותפות בין פעילים של המפלגות השונות שמרכיבות את הרשימה המשותפת.

"השביתה באה להרים קול זעקה של האזרחים הערבים שסובלים ממצוקת דיור חריפה, מהריסת בתים, מהפקעת אדמות, מאי הרחבת שטחי שיפוט ואי אישור תכניות מתאר", נמסר מוועדת המעקב. מיקום העצרת בתל-אביב, הוא גם מסר של קריאה לציבור היהודי לעמוד יחד עם הציבור הערבי נגד מדיניותה ההרסנית והמסיתה של ממשלת נתניהו, שמנסה להוביל לעימות. ועדת המעקב מדגישה כי הזכות לקורת גג היא זכות אלמנטרית לכל אזרח, שעל המדינה ומוסדותיה לכבד ולהסדיר".

צפו בתיעוד ההפגנה בכיכר רבין:

מוקדם יותר היום כתבה סמאח סלאימה כאן על ההפגנה כך:

היום צפויה עליית מדרגה משמעותית במסר שמנסה החברה הערבית להעביר למדינת היהודים. בלב ליבה של העיר הכי ישראלית, תל אביב, ובכיכר הכי סמלית למאבקים חברתיים, כיכר רבין, יעמדו אלפי אזרחים ערבים (אני מקווה) ויפגינו. הערבים יבואו.. עם הרבה שלטים בעברית ובערבית, כך שאף אחד לא יוכל להתעלם מהם יותר. הקול שלהם חייב להישמע. מדיניות הרדיפה של הממשלה את האזרחים הערבים חייבת להיפסק לטובת כל האזרחים.

אם תחשבו על האמירה העומדת מאחורי ההפגנה בכיכר, תמצאו שיש בה הצהרה גלויה שאנחנו האזרחים הערבים חיים כאן, ולא מוותרים על הזכויות שלנו, ונרדוף את הצדק והשוויון עד הסוף.

לא זאת בלבד: אנחנו מחפשים שותפים למאבק הזה מתוך החברה הישראלית. לא מתביישים, לא מתבכיינים, לא מתחננים; אנחנו באים להגן על האזרחים המאמינים בדמוקרטיה שנמצאת בסכנת הכחדה, ואנחנו חייבים לשתף פעולה אחד עם השני.

> שביתה כללית: למה הערבים באים לתל אביב ולמה זה חשוב

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf