תקופת כליאה שלישית לסרבן המצפון הלל גרמי

הלל גרמי שנשלח לעשרה ימי מחבוש נוספים, מסרב להתגייס בגלל הכיבוש. בהצהרת הסירוב שלו הסביר: "מאמין באי-ציות אזרחי – צעד שנועד להפעיל כוח לא חמוש, כדי להדגיש את חוסר המוסריות של השלטון"

מאת:

סרבן המצפון הלל גרמי נשפט בתחילת השבוע (שני) לעשרה ימי מחבוש, לאחר ששב והצהיר על סירובו להתגייס לצבא, כמחאה פוליטית על הכיבוש המתמשך. זוהי תקופת הכליאה השלישית של גרמי, ובתום התקופה הוא ירצה במצטבר 37 ימים בכלא הצבאי.

גרמי, 18, מקיבוץ יודפת נכלא לראשונה בסוף יולי האחרון, לאחר שאנשי המשטרה הצבאית הגיעו לביתו ולקחו אותו למאסר. עם כניסתו לכלא אמר: "אני יודע שכל חיי אני אהיה גאה שברגע הקריטי בחרתי ללכת אחרי מה שאני מאמין בו ולעשות את הדבר היחיד שנראה לי מוסרי, שבחרתי את הצד הנכון, בעיניי, של ההיסטוריה".

donate

"ניסיתי לשחזר בראש את הצעדים שהביאו אותי מהחלטה על הימנעות טוטאלית מהשתתפות במעגל הדמים לנקודה זו. אחרי שהחלטתי להימנע מגיוס, התלבטתי לאורך תקופה ארוכה איך בדיוק לעשות זאת. לבסוף, החלטתי לעשות זאת פשוט בדרך של סירוב פוליטי גלוי. קיבלתי את ההחלטה הזאת מתוך אמונה באי-ציות אזרחי, קיבלתי אותה כי העדפתי להילחם למען הצד הנכון של ההיסטוריה, ולא רק להימנע מעזרה לצד הלא נכון שלה", הוסיף.

הלל גרמי. לוכדי עריקים הגיעו לביתו ועצרו אותו. (צילום: יואב אשל)

הלל גרמי. לוכדי עריקים הגיעו לביתו ועצרו אותו. (צילום: יואב אשל)

בהצהרת הסירוב שלו הסביר כי קיבל השראה מדברים שכתב בשנה האחרונה אחמד אבו רתימה, יוזם ההפגנות הבלתי חמושות ליד גדר רצועת עזה. "התרשמתי למצוא אנשים שמעדיפים להתמודד עם המצב בין הים לירדן בלי להרים נשק", כתב גרמי. "גם אני, כמוהם, מאמין באי-ציות אזרחי – צעד שנועד להפעיל כוח לא חמוש, כדי להדגיש את חוסר המוסריות של השלטון".

גרמי המשיך והסביר: "אני יודע שכמעט כל מדינה צריכה צבא להגנתה, אבל היא לא יכולה להצדיק כל שימוש בו בשם טענה זו, ותחת כל משטר צריכים להיות לנו קווים אדומים שמעבר אליהם לא נהיה מוכנים יותר לתמוך בו. אני חושב שאחרי למעלה מחמישים שנים של כיבוש הקווים האדומים שלי בהחלט נחצו. על אף שההחלטה הראשונה שלי הייתה החלטה אישית לא להתגייס בשביל לא לקחת חלק במעשיו של הצבא, במהלך השנה האחרונה החלטתי לסרב בצורה פומבית. החלטתי לעשות זאת כי אני מאמין שאי ציות אזרחי עשוי ליצור שינוי ולגעת בחוש הצדק של הצד בעל זכויות היתר בין הים לירדן. אי ציות אזרחי הוא דרך שבדרך כלל ננקטת כאשר השלטון איבד את המקור הלגיטימי לסמכותו, ואני חושב שלאחר למעלה מחמישים שנה ללא דמוקרטיה, השלטון בין הים לירדן איבד את המקור הזה".

זמן קצר לפי כניסתו לכלא פתח גרמי בלוג בשם "הלל מסרב", בו הוא מפרסם אנקדוטות וטקסטים שכתב בזמן שהותו בכלא. את ראש השנה הקרוב הוא צפוי לבלות בכלא. גרמי מלווה על-ידי "מסרבות" – רשת התומכת בסרבני וסרבניות מצפון פוליטיים.

לזמן מוגבל - התרומה שלך יכולה להיות שווה פי 12!

הודות לתורם נדיב, בשלושת השבועות הקרובים, עד סוף יולי: בתרומה חד פעמית לשיחה מקומית – התרומה שלך תוכפל. בהצטרפות לתרומה חודשית – התרומה שלך תוכפל פי 12. כלומר סכום התרומה השנתי שלך יוכפל. אם העבודה שלנו בשיחה מקומית חשובה לך - זה הרגע להצטרף לתמיכה.

לתמיכה בשיחה מקומית
ח"כ איימן עודה בישיבת סיעת חד"ש-תע"ל בכנסת, ב-30 ביוני 2025 (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)

ח"כ איימן עודה בישיבת סיעת חד"ש-תע"ל בכנסת, ב-30 ביוני 2025 (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)

ישראל הופכת ממדינה לשבט המסוכן ביותר במזרח התיכון

היוזמה להדחת ח"כ איימן עודה היא עוד שלב בהיפרעות מהזהות האזרחית של המדינה וההתכנסות המואצת לתוך השבטיות האתנית היהודית. זהו גם מהלך לריסוק ה"ישראליות" שלפיד וגנץ נשבעים בשמה. תמיכתם בהדחה תפגע בהם יותר מאשר בעודה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf