שנה למתקפה על עזה: קמפיין לזכר 142 המשפחות שנמחקו
142 משפחות איבדו שלושה בני משפחה או יותר במהלך המתקפה על עזה. לציון שנה למלחמה מציג אקטיבסטילס תערוכה שמתעדת את המשפחות, וקורא לאנשים בישראל ובעולם להדפיס ולתלות את התערוכה ברחובות, לצלם ולשתף ברשתות החברתיות
לציון שנה למתקפה האחרונה על עזה, משיק קולקטיב הצלמים והצלמות אקטיבסטילס קמפיין רחוב, וקורא לפעילות ולפעילים ברחבי העולם להביא את הפנים והשמות של משפחות עזה שנהרגו בקיץ שעבר לרחובות.
תערוכת הרחוב תחת הכותרת "משפחות שנמחקו" (#ObliteratedFamilies) מתמקדת בתמונות של משפחות הרוגים ובדיוקנאות של ניצולים מהמתקפה על הרצועה. מעל ל-2,200 פלסטינים נהרגו בעזה בקיץ שעבר מהתקפות ישראליות, רובם אזרחים. מעל ל-500 מהם ילדים. 142 משפחות איבדו שלושה בני משפחה או יותר. חלק מהמשפחות נכחדו לחלוטין וחלק איבדו בני משפחה משלושה דורות – סבא וסבתא, הורים ונכדים.
התערוכה, אותה מבקש הקולקטיב מאנשים ברחבי העולם להציב במרחב בו הם חיים, היא חלק מפרויקט #ObliteratedFamilies של צלמת הקולקטיב אן פאק, ששהתה בעזה בזמן המלחמה ולאחריה. פאק ביקרה ותיעדה למעלה מ-50 מהמשפחות שנמחקו. הפרויקט נועד לשים זרקור על משפחות אלו ולפעול למען עשיית צדק לקורבנות.
> שאלת המוסריות של צה"ל היא הסחת דעת
במשך עשר השנים האחרונות, משתמש קולקטיב אקטיבסטילס בתערוכות רחוב כדי להעלות מודעות לנושאים אשר לרוב אינם מיוצגים על ידי ערוצי התקשורת הממוסדת. על ידי הפיכת קירות העיר לפלטפורמה להצגת העבודות שלנו, אנחנו מנסים להגיע לקהלים רחבים בדרכים עצמאיות וישירות, ולהציג נרטיב שנובע מתוך התפיסה הפוליטית שלנו ומשוחרר מכבלי התקשורת ודעת הקהל.
אקטיבסטילס קורא לפעילות בישראל ובעולם להפיץ את התמונות הללו בקהילות שלהן. ערכה דיגיטלית של תערוכת הרחוב זמינה אונליין, בליווי הוראות הדרכה ומוכנה להדפסה. הקולקטיב מבקש מהפעילות לצלם תמונות של תערוכות הרחוב, ולהעלות אותן לרשתות החברתיות מלוות בהאשטאג #ObliteratedFamilies תוך ציון המקום בו התקיימה תערוכת הרחוב, כחלק מקמפיין עולמי הדורש צדק למשפחות אלה, קורא לסיום המצור על עזה, ולסיום הכיבוש הצבאי בשטחים.
הפוסט פורסם גם באנגלית באתר 972+.
> שתי מלחמות, שני בתים הרוסים וילד אחד שנורה למוות מול העיניים
אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.
בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.
בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.
זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית
לתמיכה – לחצו כאן