למרות החיסיון, השופטת אשרה לתביעה לחקור עו"ד שייעץ לדארין טאטור
משפט המשוררת: אחרי שנשמעו עדי ההגנה, התביעה ביקשה להביא עד נוסף - עורך הדין שייעץ למשוררת דארין טאטור מיד לאחר מעצרה. השופטת החליטה לאשר את המהלך, בטענה שטאטור עצמה העידה על הייעוץ שקיבלה מעורך הדין ובכך ויתרה על החיסיון
מאת: יואב חיפאווי
ישיבה נוספת במשפט המשוררת דארין טאטור, המואשמת ב"הסתה" בעוון כתיבת ופרסום השיר "תתנגד עמי, תתנגד להם", התקיימה אתמול (חמישי) בבית המשפט בנצרת. במהלך המשפט, הנמשך כבר יותר משנה וחצי מאז נעצרה טאטור ב-11 באוקטובר 2015, חזינו כבר במחזות אבסורדיים בכל מה שקשור בשירה, תרגום והיחס לרשתות החברתיות. הישיבה הפעם הביאה לכלל אבסורד מושגי יסוד במשפט כשהיא חותרת תחת החסיון שבין עורכי הדין ולקוחותיהם.
בישיבה הקודמת, ב-28 במרץ, לאחר שההגנה הודיעה "אלו הם עדי", הפתיעה התובעת, אלינה חרדאק, בבקשה להזמין עד תביעה נוסף כדי להפריך טענה "בלתי צפויה" שעלתה במהלך פרשת ההגנה: עורך דין עימו התייעצה טאטור בראשית מעצרה.
> צפו: מתנחלים מיידים אבנים לעבר בית ספר ליד שכם ויורים באוויר
כזכור טאטור נעצרה בפשיטה לילית על ביתה. בחקירה הראשונית סירבה לדבר עד שיתאפשר לה להתייעץ עם עורך דין, והחקירה השנייה התקיימה לאחר שהתייעצה עם עורך הדין חוסאם מוועד. טאטור הכחישה אז את ההאשמות באופן גורף והעלתה אפשרות כי הפרסומים הופיעו בחשבון פייסבוק מזויף. כאשר העידה במשפט, נשאלה בחקירה הנגדית מדוע הכחישה את ההאשמות נגדה והשיבה שעשתה זאת על סמך התייעצות עם עורך הדין מוועד שאמר לה כי מצבה קשה וכי היא עלולה להישפט לשבע שנות מאסר.
בקשתה של התובעת להביא את עורך הדין מוועד כעד עוררה בישיבה הקודמת התנגדות עזה של הסנגור עו"ד נרי רמתי.
מי משקר ומי מתעלל?
מרגע שעו"ד מוועד הוכרז כעד תביעה הרי שטאטור עצמה, עורכי דינה ותומכיה מנועים היו מליצור עימו כל קשר מחשש האשמה בשיבוש הליכי משפט. אולם נראה כי גם התובעת נמנעה מליצור קשר עם "העד שלה".
עו"ד מוועד עלה על דוכן העדים וניכר בו שאינו יודע על מה ולמה נקרא להעיד. הוא הסביר כי על הקשר שלו לנאשמת חל החיסיון המוטל על יחסי עורך דין ולקוח ולכן הוא מנוע מלהעיד. התובעת והשופטת אמרו לו – תוך הטעיה ברורה – כי הנאשמת ויתרה על החיסיון. הוא ביקש לשאול את טאטור עצמה האם ויתרה על החיסיון, אך השופטת הבהירה לו שכעד עליו לענות על השאלות שהוא נשאל ואין ביכולתו לשאול שאלות מצידו.
עו"ד מוועד התעקש וביקש לראות את החלטת בית המשפט בדבר הסרת החיסיון. התובעת והשופטת עמדו על כך שההחלטה, כמו גם הדיון שהוביל אליה, כוללים אינפורמציה שעלולה לפגוע בעדותו. לבסוף סיכמה השופטת את עיקרי הדברים לשיטתה: העובדה שטאטור הזכירה בעדותה עצה שנתן לה עורך הדין מהווה ויתור על החיסיון מצידה.
בסופו של דבר, הדיון שקדם לעדותו של עורך הדין היה ארוך יותר מהעדות עצמה. תחילה תיארה התובעת לעד את הדברים שאמרה טאטור בעדותה ושאלה האם הוא מאשר או מכחיש דברים אלו. עו"ד מוועד השיב כי הוא אינו זוכר את פרטי הפגישה בינו לבין טאטור באותו יום ומה ייעץ לה מבחינה משפטית. לעומת זאת הוא זכר כי היה מזועזע ממצבה של טאטור. הוא נראה מופתע לגלות כי גם שנה וחצי לאחר מעצרה מוצאת מערכת המשפט כל תירוץ אפשרי להתעלל בה.
בשאלה השנייה ניסתה התובעת "לחדד" את הדברים, טענה כי טאטור שיקרה בחקירתה וכי אם אכן הוא כעורך דין ייעץ לה לשקר הרי שהוא עצמו יכול להיות מואשם בהאשמות חמורות. עו"ד מוועד חזר על דבריו כי אינו זוכר את פרטי השיחה עם לקוחתו.
ומעצר הבית נמשך
הסתיימה פרשת העדים משני הצדדים. השופטת הקציבה 45 ימים לכתיבת הסיכומים לכל אחד מהצדדים. לבסוף הודיעה שהמועד למתן הכרעת הדין יקבע רק לאחר שהסיכומים ימסרו. בינתיים נשארת דארין טאטור במעצר בית מלא ללא תאריך תפוגה.
יואב חיפאווי הוא פעיל פוליטי וחברתי, חבר בתנועת אבנאא אלבלד ובחראק חיפה. הוא כותב את הבלוג חיפה החופשית
אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.
בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.
בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.
זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית
לתמיכה – לחצו כאן