"רוצים ללמוד יחד": יהודים וערבים יפגינו למען חינוך משותף ביפו

"כשאנו רואים את ילדינו גדלים ביחד ולומדים להיות קודם כל בני אדם, אנו מרגישים שאלו הם שמחנכים אותנו". לקראת ההפגנה ביום שישי כותבים שני אבות על השאיפה לחיים משותפים והדרישה מהעירייה לאפשר חינוך דו לשוני שוויוני

מאת:

כותבים אורחים: איתי בר ונגיב חדד

מזה כמה חודשים מנהלת הקהילה שלנו, קהילת בית הספר הדו-לשוני ביפו, מאבק מול עיריית תל אביב, בדרישה שתאפשר לנו לשלוח את ילדינו לבית ספר יהודי-ערבי משותף ושוויוני באמת, ולא כמו זה שהעירייה מציעה לנו כיום. ביום שישי הקרוב נגיע לכיכר הבימה ונפגין ביחד, כל המשפחות, למען עתיד החינוך המשותף (פרטים כאן).

איתי: הילדים שנולדו במקום הזה לא בחרו להיוולד לתוך קונפליקט. הם לא הגיעו לעולם בידיעה מהי ה"זהות הלאומית" שלהם, מיהו ה"אחר" והאם מישהו צודק או טועה. האנשים שהם יגדלו להיות יהיו תוצאה של החינוך שיינתן להם.

גזענות ושנאה הם תוצאה של מחסור בידע ובכבוד לאחר. אי-שוויון מצמיח תסכול ואלימות. אבל למרות זאת מערכת החינוך ממשיכה להתעקש על חינוך ציבורי מופרד שבפועל אינו שוויוני. שנים של עבודה קשה מוכיחות כי בתי ספר דו-לשוניים הינם פרויקטים המניבים תוצאות בטווח הארוך.

> מאבק המורים הפלסטינים: אלפים הפגינו ברמאללה למען שיפור תנאי העבודה

הורים וילדים למען בית ספר דו לשוני ביפו. (צילום: דפנה קפלן)

אמהות וילדים למען בית ספר דו לשוני ביפו. (צילום: דפנה קפלן)

בתוך מעגל השנאה והאלימות הנורא שכולנו חווים בחודשים ובשנים האחרונות, לא קיים שום מקום אחר המאפשר לבני נוער ערבים ויהודים לדבר בכנות על הנושאים הכואבים ביותר ביומיום של הסכסוך, ויחד עם זאת לא לתת לסכסוך לנהל את היחסים ביניהם. לעיתים גם אנו, ההורים, מתקשים למצוא מכנה משותף ביננו, ועדיין אנו לא מוותרים על השאיפה לחיים משותפים.

כשאנו רואים את ילדינו גדלים ביחד ולומדים להיות קודם כל בני אדם, אנו מרגישים שאלו הם שמחנכים אותנו. אני לא מכיר מקום אחר שיכין טוב יותר את בנותיי לעולם אליו הבאתי אותן.

נגיב: מגיל שנה וחצי נמצאת בתי אליס בגן מעורב של יהודים וערבים. אנו חיים ביפו, שהיא עיר מעורבת, פוגשים ונפגשים בכל מקום, חיים באותו בניין ומגיעים לאותם מקומות.

תמיד חיפשתי מסגרת שתתן ביטוי לזה גם בחינוך. בקהילת בית הספר הדו לשוני מצאתי אנשים שבאים מרצונם החופשי והעז, מתוך רצון לשנות את המציאות ולנסות לחיות יחד בשקט שלווה ואחווה. כאן כל ילד מקבל את הזהות שלו מבלי לנסות לשנותו. להיפך, מדגישים לכל אחד את זהותו ומדגישים את ההבדלים, ובכל זאת מדגישים גם שצריך לקבל כל אחד עם כל השוני שלו, ושמה שמבדיל ביננו הוא מה שמייחד אותנו.

זה היפה בקהילה – אנחנו שונים אבל אנחנו שווים. ואנחנו מנסים לגדל דור פתוח לקבלת האחר, דור עם סובלנות וסבלנות.

איתי בר הוא אבא של תמרה, בכיתה א' בבית הספר עירוני ז', ונגיב חדד הוא אביה של אליס, שלומדת בגן דו לשוני טרום חובה.

> למה אנחנו מקשיבים רק לאלימות?

הורים וילדים למען בית ספר דו לשוני ביפו. (צילום: דפנה קפלן)

הורים וילדים למען בית ספר דו לשוני ביפו. (צילום: דפנה קפלן)

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, "שיחה מקומית" גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים.

התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות "שיחה מקומית", על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.

לתמיכה – לחצו כאן

ביוזמת אבו מאזן וישראל עבר אל-שייח' מסע חניכה מדיני, במסגרתו הכירו לו את בכירי הממשל האמריקני והאירופי שראו בו איש פרגמטי ומתון. חוסיין אל-שייח' עם מזכיר המדינה האמריקאי, אנתוני בלינקן, ברמאללה. 7 באפריל 2024 (צילום: מרק שיפלביין/AP)

"האיש שלנו ברמאללה": דרכו לצמרת של חוסיין אל-שייח'

בכיר הפת"ח שמונה לאחרונה לסגנו של אבו מאזן משתייך ל"דור הארץ" שנולד וגדל בפלסטין. בעוד מרוואן ברגותי הפך לסמל המאבק הלאומי בכיבוש, אל-שייח' בנה את מעמדו הפוליטי בחסותו ובדמותו של עבאס, בשירות האליטות הציוניות הישנות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf