newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

חודש אחרי ההשקה מחדש: עובדי הכרמלית הכריזו סכסוך עבודה

העובדים דורשים לחתום על הסכם קיבוצי. "עבדנו שנתיים בשכר מופחת כדי שהכרמלית תחזור לפעול, לא נסכים שימשיכו לדחוק אותנו הצידה"

מאת:

ההסתדרות הכללית הכריזה בתחילת השבוע על סכסוך עבודה בכרמלית, הרכבת התחתית בחיפה, בעקבות "מבוי סתום במו"מ לחתימה על הסכם קיבוצי ראשוני לאחר שבע שנות דיונים". במידה ולא יתקבלו דרישות העובדים הם צפויים לצאת לשביתה החל מה-5 בנובמבר.

ההכרזה על סכסוך העבודה מתרחשת פחות מחודש מההשקה המחודשת של הכרמלית, לאחר כמעט שנתיים של שיפוצים בעקבות שריפה שהחריבה את מערכות הרכבת. בהודעת ההסתדרות נכתב כי עובדי הכרמלית הכריזו על המהלך בעקבות "התנהלות המעסיק בחוסר תום לב, תוך הערמת קשיים וגרירת רגליים במו"מ במטרה לפגוע בכוחם הארגוני של העובדים".

כפי שדיווחנו בהרחבה בעבר, לאחר שניצחו במאבק כנגד הפרטת הכרמלית, עובדי הרכבת התחתית נמצאים במו"מ ממושך מול עיריית חיפה וההנהלה בדרישה לחתום עימם על הסכם עבודה ראשוני. לאחר מאבקים ממושכים, שכללו השבתות יזומות של של הנסיעה, היו העובדים על סף חתימה עם הנהלת הכרמלית על הסכם קיבוצי. אלא שהכרמלית עלתה באש שבוע לפני שאמור היה דירקטוריון הכרמלית להיפגש ולאשר את ההסכם, ולאחר השריפה מיאנה ההנהלה לדרישת העובדים לחתום על ההסכם בכל זאת, תוך הבטחה שהיא תעשה זאת מיד עם חזרת הכרמלית לעבודה.

הכרמלית השבוע. הושבתה לשנתיים בגלל שריפה (צילום: רמי יונס)

הכרמלית השבוע. הושבתה לשנתיים בגלל שריפה (צילום: רמי יונס)

מוועד העובדים נמסר ל"שיחה מקומית" כי בתחילת חודש ספטמבר דירקטוריון החברה אישר, לאחר לחצים רבים מצד העובדים, את תנאי ההסכם הקיבוצי, אך מאז מסרבת ההנהלה לקבוע מועד לחתימה סופית עליו.

לדברי חבר הוועד, לוטן רז, "במשך כמעט שנתיים עובדי הכרמלית עבדו בשכר מופחת, ולעתים קרובות בעבודות קשות ומסוכנות, בחלקן גם בשבתות ובחגים, על מנת שהכרמלית תשוב לפעול, וכל זאת בהבטחה שההסכם הקיבוצי המוסכם יחתם עם פתיחתה המחודשת של הכרמלית. העובדים ספגו הפסדים קשים לאורך כל התקופה הזו וממשיכים למשוך בעול עד היום. כעת שוב מבקשים מאתנו להמתין. החיים, הבריאות, והפרנסה שלנו הם חשובים, לא ניתן שימשיכו לדחוק אותנו הצידה ואנו לא מוכנים להמתין יותר".

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf