newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

"דרוש מבוגר אחראי": תלמידים שבתו למען האקלים

כ-150 תלמידות ותלמידים קיימו מיצג מחאה בכיכר הבימה בתל אביב תחת הכותרת "אם אין לי עתיד למה להיות תלמיד". התלמידים סידרו עשרות ילקוטים ומחברות על הרצפה, ומחו על כך שנושא משבר האקלים לא עולה על סדר היום במערכת הבחירות הנוכחית

מאת:

כ-150 תלמידים ותלמידות השתתפו בשעות הבוקר (ראשון) בשביתת מחאה כדי לקרוא לפעולה בנושא משבר האקלים. הם התכנסו בכיכר הבימה בתל אביב, וקיימו מיצג תחת הכותרת "אם אין לי עתיד למה להיות תלמיד?" כשהם מסדרים עשרות ילקוטים ומחברות על הרצפה.

״כשאנחנו נשרפים המבחנים לא משנים" ו"היערות בשביל חמצן, לא בשביל המזומן", קראו המפגינים הצעירים, והניפו שלטים שעליהם נכתב "דרושים/ות מבוגר אחראי" ו"שביתה למען האקלים".

"המיצג נועד להראות שאם אין לנו עתיד למה שנצטרך ללמוד? איך זה יעזור לנו?" אמרה עלמה, תלמידת כיתה ח' מהוד השרון שהשתתפה במחאה. "האמזונס נשרפים ואת המבוגרים זה לא ממש מעניין. אנחנו שובתים כדי להראות שהאקלים זה מה שמעניין אותנו, וצריך לעניין גם אותם".

שביתת האקלים, כיכר הבימה, 1 בספטמבר 2019 (צילום: אורן זיו)

"נושא האקלים צריך לקבל יותר תשומת לב במערכת הבחירות". שביתת האקלים, 1 בספטמבר 2019 (צילום: אורן זיו)

לדבריה, נושא האקלים כמעט ולא עולה על סדר היום במערכת הבחירות הנוכחית: "זה היה צריך לקבל יותר תשומת לב. אין מה לריב על כל מיני דברים. זאת בעיה אחת שצריך להתמקד בה, כי אם נפתור אותה נוכל לפתור את יתר הבעיות, ואם לא נעצור את משבר האקלים לא נוכל לפתור בעיות אחרות".

לדברי מייקל, תלמיד כיתה י"א ממזכרת בתיה, "אנחנו שובתים בתור הצהרה שאי אפשר לתמוך בממשלה שלא פועלת למען התלמידים והאזרחים במשבר שישפיע על כולנו". הוא מספר כי "יותר מפלגות עונות למכתבים שלנו, אבל עדיין הנושא כמעט לא מופיע במערכת הבחירות. בכל העולם זה נושא מרכזי, ופה עדיין אין מספיק מודעות. לכן אנחנו שובתים".

"הנושא יכול לחבר בין יהודים לערבים"

מיצג המחאה שהותאם לעקרונות השמירה על הסביבה, הורכב כולו מילקוטים ומחברות שהביאו התלמידים – ולא מחומרים שנקנו במיוחד. על כל מחברת נרשם שם התלמיד או התלמידה, כדי להחזיר את הציוד בתום המחאה. בהפגנה השתתפו תלמידים מיסודי ועד תיכון. חברת הכנסת מיקי חיימוביץ' מכחול לבן ומועמדת המחנה הדמוקרטי יעל כהן פארן הצטרפו לשעה קלה.

רמה מכיתה י"ב בבית הספר יד ביד בירושלים סיפרה מדוע הצטרפה למחאה: "משבר האקלים משפיע על כולנו. הסיבה שיצאנו להפגין היא שלא מתייחסים אלינו. אנחנו הצעירות מבינות את המשמעות של משבר האקלים, כי אנחנו נצטרך לטפל בזה בעתיד".

שביתת האקלים, כיכר הבימה, 1 בספטמבר 2019 (צילום: אורן זיו)

מיצג מחאה של תלמידי בית ספר בכיכר הבימה בתל אביב (צילום: אורן זיו)

לרין, חברתה לבית הספר, הוסיפה: "החשיבות של השביתה הוא כי מדובר בנושא גדול, ואנחנו רוצים להראות לממשלה שלבני נוער ולילדים הקטנים אכפת העתיד. אנחנו רוצים שנוכל לחיות בשלווה ושלום. הנושא יכול לחבר בין ערבים ליהודים, כי כולם מתאחדים לפעול בנושא אחד שישפיע על כולנו, לא משנה מאיזה לאום אתה או מאיפה הגעת".

חלק ממשתתפי המחאה הבוקר מחו מול שגרירות ברזיל בשבועיים האחרונים, כדי לדרוש פתרון לשריפות ביערות הגשם באמזונס. לדברי אופיר, תלמיד כיתה ח' בבית הספר עירוני ה' בתל אביב, "השריפות  קיבלו מספיק חשיפה, ומנהיגים מתייחסים לזה, אבל בעיקר לשריפות עצמן. זה זמן מצוין להשתמש בזה כדי להעלות מודעות למשבר האקלים כי זה מראה לאנשים כמה נוראים האסונות שנגרמים ממשבר האקלים יכולים להיות".

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.

לתמיכה בשיחה מקומית
איברהים אבו ע'נאים במיניבוס שקבר בחצר ביתו בכפר ח'שם זנה, ב-22 ביוני 2025 (צילום: אורן זיו)

איברהים אבו ע'נאים במיניבוס שקבר בחצר ביתו בכפר ח'שם זנה, ב-22 ביוני 2025 (צילום: אורן זיו)

יושבים במיניבוס קבור באדמה: כך מתגוננים בנגב מפני טילים

בכפרים בדואיים רבים גם רסיסי היירוטים הם סכנת חיים. מכיוון שהמדינה לא עושה דבר ופיקוד העורף אומר גם עכשיו ש"אינו מספק מרחבים מוגנים לציבור", תושבים לוקחים יוזמה ובונים מקלטים מאולתרים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf