כך נאלצתי להביא איתי את בני לכנסת, להצבעה על מתווה הגז
בני הוא אחד מתוך יותר מ-33 אלף תלמידי בתי הספר הכנסייתיים שעוד לא התחילו את שנת הלימודים, אז הוא נאלץ ללכת עם אבא לעבודה. כמה סמלי שאלה היו הנסיבות לביקור הראשון שלו בכנסת
כותב אורח: ד"ר יוסף ג'בארין
אתמול (שני) הגעתי לכנסת להצבעה על מתווה הגז, יחד עם הבן שלי, ג׳וד, בן ה-5. מה עושה ילד בן חמש בכנסת כאשר הוא אמור להיות על ספסל הלימודים? ג׳וד הוא אחד מתוך יותר מ-33 אלף תלמידים ותלמידות שעוד לא התחילו כלל את שנת הלימודים. ג׳וד עדיין לא זכה להכיר את המורות שלו בכיתה.
בני לומד בבית ספר אלוואספייה בנצרת, שהוא בית ספר כנסייתי, שכמו כל בתי הספר הכנסייתיים בארץ שובת מאז פתיחת שנת הלימודים. שביתה פתוחה, ללא הגבלת זמן, בעקבות החלטת משרד החינוך בשנים האחרונות לקצץ בצורה דרסטית בתקציבי בתי הספר האלו ובמקביל להגביל את תשלומי ההורים. בתי ספר אלה מקבלים מהמדינה רק כשליש ממה שמקבלים בתי ספר רשמיים, למרות שהם מלמדים את מלוא תכנית הליבה. כעת, הקיצוצים הנמשכים שהגיעו ל-45 אחוז ממה שקיבלו קודם, הביאו אותם לסף קריסה כללית, כך שלא יכלו לפתוח את השנה.
> כולם בבית הספר חוץ מ-33 אלף תלמידים נוצרים, מוסלמים ודרוזים
לבתי הספר הכנסייתיים תרומה אדירה לחינוך הערבי בישראל, והם נחשבים לבתי ספר מובילים בקרב כלל בתי הספר בישראל. בפועל, לאורך השנים הם גם חסכו הרבה תקציבים מהמדינה בכך שמבני בתי הספר נבנים ומתוחזקים פיסית על ידי הנהגת הקהילה ולא על ידי משרד החינוך. אבל במקום לחזק בתי ספר אלה ולדאוג לפיתוחם, פועל המשרד לצמצם את המשאבים שלהם, ובכך לפגוע בתלמידים ובחינוך שלהם. זוהי פגיעה קשה בעתיד של ילדינו.
אז נכון שהיה לנו יום נחמד וחינוכי בכנסת (במיוחד עם הפעילות הנחרצת של האופוזיציה), אבל המשבר של בתי הספר הכנסייתיים הוא חמור ואקוטי, והוא זקוק להתגייסות של כולנו למאבק על החינוך והעתיד של הילדים של כולנו. ואנחנו לא נוותר על חינוך איכותי ושוויוני לילדינו. זוהי זכותם וזוהי גם חובתנו כלפיהם.
יש הרבה סמליות בכך שביקורו הראשון של ג׳וד בבית המחוקקים היה מלווה בהרבה תסכול מהשאננות שהממשלה מפגינה כלפי מצוקתו ומצוקת חבריו ללימודים. בבית המחוקקים, העסקים היו כרגיל. אז מה אם ג׳וד לא נמצא על ספסל הלימודים?
ד"ר יוסף ג'בארין הוא חבר כנסת מטעם הרשימה המשותפת.
> אלפים הפגינו בירושלים, בתי הספר הערבים מצטרפים לשביתת החינוך
בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.
לתמיכה בשיחה מקומית